Mainos

Honda väittää kehittäneensä auton, jolla on tunteet

Honda esitteli kuun alussa Las Vegasissa uuden prototyyppinsä nimeltään NeuV. Autovalmistajan mukaan kyseessä on päivittäiseen ajoon soveltuva sähköautokonsepti. Auto on varusteltu tekoälyllä, jota Honda kutsuu ”tunnemoottoriksi”.

Uusi Hondan älyauto tarjoaa valmistajan mukaan mahdollisuuden kommunikoida auton kanssa uudella tavalla. Auto esimerkiksi muistaa lempireittisi.

Istuin mittaa kuskin sykettä. Jos penkki arvelee sinun olevan ratin takana stressaantunut tai jos kamera tunnistaa kasvoiltasi jopa rattiraivon, auto ehdottaa pientä taukoa esimerkiksi lähimmässä tienvarsikahvilassa.

Uuden sukupolven auto on pieni, kaksipaikkainen, ulkomuodoltaan hieman erikoinen ja muistuttaa vähän Smartia. Koko auton kyljen kattavat liukuovet ja siten maksimoitu ikkunapinta-ala takaavat hyvän näkyvyyden. Pieni koko taas suosii parkkeeraamista ja liikkumista kaupungissa.

Auton tavaratilasta löytyy myös sähköinen rullalauta, jolla voi taittaa esimerkiksi ruuhkaisissa kaupunkiolosuhteissa viimeiset metrit kohteeseen.

Toistaiseksi NeuV on vielä kuitenkin vasta lähinnä prototyyppi ja saattaa mennä vielä aikaa, ennen kuin niitä alkaa näkyä katukuvassa.

***

2:12

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.