Mainos

Liikenne sujunut valtiovierailusta huolimatta

Liikenne on sujunut tähän mennessä Helsingin keskustassa ilman mainittavia ongelmia, arvioi ylikomisario Heikki Seppä Helsingin poliisista.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin tervetuliaisseremonia järjestettiin noin 12.30 presidentinlinnan pihalla. Sen jälkeen Medvedev ja tasavallan presidentti Tarja Halonen neuvottelivat Presidentinlinnassa.

Medvedevin tuloa Linnaan oli kokoontunut seuraamaan jonkin verran ihmisiä. Ohi kulkeneet ruotsalaiset risteilymatkustajat olivat hämmästyneitä tapahtumasta, mutta eivät jääneet hyytävässä tuulessa odottamaan arvovieraiden saapumista, kertoo paikalla tapahtumia seurannut MTV3:n toimittaja Elisa Tikkanen.

Kun presidenttiparit vilkuttivat yleisölle Presidentinlinnan parvekkeelta, hiljainen ja harras tunnelma lämpeni hieman ja yleisö huiskutteli takaisin.

Pelättyjä liikenneruuhkia ei lähistöllä näkynyt. Poliisin mukaan autoja oli liikkeellä selvästi vähemmän. Viranomaiset olivat jo ennalta neuvoneet keskustassa liikkuvia jättämään autot tänään kotiin.

Autolla liikkumista tulee välttää

Vastaanottoseremoniat järjestettiin Pohjoisesplanadilla iltapäivällä. Poliisi kehottaa autoilijoita välttämään liikkumista Kauppatorin suunnalla seremonioiden aikana.

Myös keskustan muussa liikenteessä on lyhyitä katkoksia vieraan ajoreiteillä. Medvedev liikkuu lähinnä keskustan ja valtion vierastalon välillä, mutta tarkkoja reittejä poliisi ei ole antanut turvallisuussyistä.

Pysäköintirajoituksia on runsaasti keskustan alueella koko päivän. Väärin pysäköidyt autot hinataan pois. Poliisi kehottaa autoilijoita tarkkaavaisuuteen.

Myös Etu-Töölössä, Hietaniemessä sekä Munkkiniemessä on normaalista poikkeavia pysäköintirajoituksia.

Raitio- ja bussiliikenteeseen on odotettavissa iltapäivällä katkoksia ydinkeskustan alueella. Helsinki-Vantaan lentokentän rutiineita vierailu ei sotke, mutta puolen päivän aikaan sinne suuntaavien kannattaa ottaa asia huomioon varaamalla matkaan esimerkiksi puoli tuntia ylimääräistä aikaa.

Huomenna Medvedev matkaa Helsingistä Porvooseen. Saattue aiheuttaa huomenna katkoksia Porvoonväylällä.

(MTV3)
Lue myös:

JUHLAVA VASTAANOTTO PRESIDENTINLINNAN EDESSÄ

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.