Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuli asiantuntijoita putkivauriosta – Ovaska kiirehtii infratietojen piilottamista

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta kuuli tänään asiantuntijoita liittyen Itämeren kaasuputkivaurioon ja Suomen putki- ja muun vastaavan infrastruktuurin tilanteeseen.

Kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.), joka toimii valiokunnan puheenjohtajana, kiirehtii hallituksen suunnitelmia piilottaa avoimesti saatavilla olevaa infratietoa. Tämä tarkoittaa tietoa esimerkiksi siitä, missä erilaiset kaapelit ja putket kulkevat.

Ovaskan mukaan kunnollista koordinointia tiedon avoimuudesta ei ole Suomessa ollut. 

– Kunnistakin on tullut viestiä, että meidän pitäisi miettiä tarkkaan, miten tätä avointa dataa käsitellään. Nyt tietysti toivotaan, että tätä asiaa kiirehditään ja että kaikki toimijat käyvät läpi, mitä tietoja on saatavilla ja mitä pitää ottaa pois. Joskus liika avoimuus saattaa olla uhka kansalliselle turvallisuudelle, sanoo Ovaska MTV Uutisille.

Tiedon piilottamista julkisesta verkosta hankaloittaa se, että se on saatettu jo kopioida sieltä esimerkiksi muualle internetiin.

Suomen ja Viron välinen kaasuputki ja tietoliikennekaapeli vaurioituivat viime viikonloppuna. Vauriota epäillään tuhotyöksi.

Lue myös:

    Uusimmat