Liikenne halutaan turvalliseksi vuoteen 2050 mennessä: Onnettomuudet minimoidaan yli sadalla toimenpiteellä

Sähköpotkulaudat ja niillä sattuvat onnettomuudet aiheuttavat kiivasta keskustelua. Mitä rajoituksia niille voidaan asettaa? 10:40
Sähköpotkulaudalla liikkuminen on mukana liikenneturvallisuusstrategiassa. Viiden jälkeen -ohjelma selvitti, mitä rajoituksia sähköpotkulaudoille voi asettaa.

Tänään julkaistulla liikenneturvallisuusstrategialla on kunnianhimoinen tavoite. Sen mukaan vuoteen 2050 mennessä kaikki liikennemuodot olisivat niin turvallisia, ettei kenenkään tarvitsisi kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä. Liikenne- ja viestintäministeriö kertoo asiasta tiedotteessaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan mukaan tällä hetkellä liikenneturvallisuuden suurimmat haasteet ovat tieliikenteessä.

–  Liian usein tieliikenteeseen liittyy liiallista riskinottoa. Huoli nuorten turvallisuudesta on suuri, ja yhteiskunnan vastuu on myös huolehtia heidän turvallisuudestaan, Harakka sanoi liikenneturvallisuusstrategian tiedotustilaisuudessa.

Ministeri muistutti, että esimerkiksi sähköpotkulaudat tuovat uusia haasteita.

– Olemme ottaneet myös sähköpotkulaudalla liikkumisen mukaan ohjelmaan, Harakka sanoi.

Tie- ja raideliikenteen, ilmailun ja vesiliikenteen kattavaan ohjelmaan on kirjattu yli sata toimenpidettä turvallisuuden parantamiseksi. Valtioneuvoston linjaaman strategian taustalla on EU:n nollavisio.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa tapahtui viime vuonna yli 200 kuolemaan johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa loukkaantui lähes 3 900 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat