Mainos

Liikanen: Matkapuhelinpalvelut saatava äidinkielellä

EU:n teollisuuskomissaarin Erkki Liikasen mukaan erityisesti matkapuhelinten kautta välitettävä yleiset internet-palvelut on tarjottava ihmisten omalla äidinkielellä.

Englanniksi saatavat palvelut ovat vain osalle unionin kansalaisia, Liikanen totesi tänään.

-Jos meillä ei ole palveluja kaikilla kielillä, emme tule koskaan onnistumaan kaikille tarkoitetun internetin luomisessa, Liikanen sanoi Brysselissä.

Liikasen mukaan oma äidinkieli on erityisen tärkeää matkapuhelinpalveluissa. Toisaalta hän kehotti varautumaan siihen, että matkapuhelinten kautta toimivat internetpalvelut eivät ole ilmaisia. Liikanen kuitenkin tähdensi, että hintojen on oltava kohtuullisia ja tarkasti kuluttajien tiedossa. Kyse on pitkälti siitä, paljonko kuluttajat ovat valmiita maksamaan.

-Jos jostain ihmiset ovat valmiit maksamaan, niin sen pitää olla henkilökohtaista, paikallistettua ja omalla äidinkielellä, Liikanen sanoi tänään komission tiedotustilaisuudessa.

Esimerkkinä Liikanen mainitsi autolla Euroopassa kuljettaessa tarvittavan tieinformaation. Sitä tarjotaan useimmiten vain sen maan kielellä, missä kulloinkin liikutaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.