Liigaveskari kytki imun päälle – HJK mässäili huolella

HJK jatkaa vakuuttavasti jalkapallon Veikkausliigan kärjessä. Kun VPS kaatui maanantaina Helsingissä 5-0, Klubi saavutti kymmenennen perättäisen tappiottoman liigatuloksensa.

Maanantaina voittivat myös FC Lahti ja IFK Mariehamn.

VPS:n maalivahti Marko Meerits kytki imun päälle. Hänellä oli merkittävä osuus kolmessa ensimmäisessä HJK-maalissa. Daniel O’Shaugnessy avasi kaukolaukauksella, ja Evans Mensah tuplasi johdon pienestä kulmasta. Mensah osui uudelleen melko heppoisella laukauksella 57. minuutilla.

Rumat lukemat varmistuivat, kun VPS teki oman maalin, ja Roni Peiponen ampui etukulmaan.

FC Lahti otti 1-0-kotivoiton KuPSista. Santeri Hostikka teki ottelun ainoan maalin rangaistuspotkusta lisäajalla. Tunnin kohdalla KuPS-maalivahti Otso Virtanen oli torjunut Lahden rankkarin; silloin epäonnistunut laukoja oli Henri Anier.

IFK Mariehamn katkaisi pitkän voitottoman putkensa kaadettuaan kotonaan PS Kemin maalein 2-1. Thomas Mäkinen puski voittomaalin vapaapotkutilanteesta 61. minuutilla.

HJK johtaa Veikkausliigaa 39 pisteen saldolla. Kaksi ottelua vähemmän pelannut RoPS majailee kakkosena yhdeksän pisteen päässä.