Liigaottelussa mätettiin 13 osumaa – HIFK-kapteenilta tyhjentävä arvio: "Erikoinen peli"

Maalikooste: HIFK - JYP 7:01
Katso videolta ottelun maalikooste.

Puolentoista viikon pelitauolta palannut HIFK koki kovia vajaamiehisenä jääkiekon Liigassa. Sarjajumbon paikalta SaiPan ohi liigataulukossa noussut JYP päätti kolmen pelin mittaisen tappioputkensa, kun se löi mahtavan ylivoimapelin avulla kotijoukkueen 7–6.

–  Oli erikoistilanteiden ilta. Ensimmäinen ylivoima, ja omissa kolisi heti. Sitten iltaa kohti ylivoima parani – saatiin silläkin tehtyä maaleja, JYPin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi ynnäsi C Moren tv-haastattelussa.

Avausjaksolla HIFK tasoitti kahdesti JYPin johdon, mutta sitten vieraiden energia ja etevämmyys maalitehtailussa erottui.
Kahden erän jälkeen JYPin karku kirjattiin 6–4 jopa neljän ylivoimaosuman ansiosta.

Kolmannella 20 minuuttisella vieraat viimeistelivät jo viidennen kerran HIFK:n jäähyn aikana kasvattaen kaulan toistamiseen kolmen osuman kokoiseksi.

Koronatartuntojen takia peliin vain kolme hyökkäysketjua kokoon saaneen helsinkiläisjoukkueen neljän pelin voittokulku päättyi loppukiristä huolimatta.

Maalilukemista löytyy useampi ennätys. Mikään toinen joukkue ei ole tehtaillut HIFK:n rysään kuluvalla kaudella viittä maalia enempää. JYP puolestaan oli terävimmillään viimeistellyt ennen keskiviikkoa kahdesti viisi osumaa.

–  Tehtiin illasta itselle haastavampi, kun otettiin paljon jäähyjä. Meidän alivoimapelaaminen ei ollut parhainta. Erikoinen peli – maaleja tuli joka paikasta, HIFK:n kapteeni Teemu Tallberg kuvasi.

Pääkuvan videolla värikkään ottelun maalikooste.