Liian ruma lapsi ja syylliseksi todettu karhu – tässäkö 10 maailman kummallisinta oikeusjuttua?

Joissain maissa voi toisen haastaa oikeuteen mitä kummallisimmista asioista – ja voittaa!

Joskus oikeuteen joudutaan mitä ihmeellisimmistä asioista. Maailmalla on kanteita nostettu niin oudoista syistä, ettei maailman menoa voi kuin vain ihmetellä.

LolWot-sivusto listasi 10 maailman kummallisinta oikeusjuttua. 

1. Koolla on väliä

New Jerseystä kotoisin oleva mies väitti syövänsä 50 Subwayn sandwichia vuodessa. Mies haastoi ketjun oikeuteen tajuttuaan, että 30 senttimetrin mittaisiksi mainostetut leivät olivatkin vain 28 senttimetrin mittaisia.

2. Ruma lapsi

Kiinalaismies alkoi ihmetellä "uskomattoman rumaa vauvaa", jonka hänen vaimonsa synnytti. Jian Feng vaati vastauksia kauniilta vaimoltaan uskoen, että tällä on ollut suhde. Vaimo myönsi lopulta käyneensä mittavissa kauneusleikkauksissa ennen kuin oli tavannut miehensä. Kauhistuneena mies haki avioeroa ja haastoi vaimonsa oikeuteen avioliittoon huijaamisen vuoksi. Mies voitti, ja vaimon käskettiin maksaa miehelleen korvauksia yli 100 000 euroa.

3. Väärä sää

Sääennusteet voivat mennä pahastikin pieleen silloin tällöin. Eräs israelilaisnainen haastoikin tv-aseman oikeuteen epäonnistuneesta sääennusteesta. Lähetyksessä ennustettiin päivästä tulevan aurinkoinen, mutta lopulta satoikin, ja tämän vuoksi nainen sai flunssan, joutui olemaan poissa töistä viikon ja käyttämään rahaa lääkkeisiin. Nainen voitti 900 euroa.

4. Voi olla vain yksi Batman

Huffington Post tietää kertoa, että turkkilaisen Batmanin kaupungin pormestari päätti haastaa Warner Bros -yhtiön oikeuteen vuonna 2008, koska yhtiö oli käyttänyt kaupungin nimeä ilman lupaa. Pormestari vaati rojalteja Yön ritari -elokuvasta. Pormestari perusteli tätä sillä, ettei "voi olla kuin yksi Batman maailmassa" ja haastoi tuottajat sillä perusteella, etteivät he olleet kysyneet kaupungin lupaa.

5. Ikäsyrjintää

Saksalaisplayboy Rolf Eden, tuolloin 77-vuotias, haastoi 19-vuotiaan naisen oikeuteen vuonna 2007, koska tämä kieltäytyi menemästä sänkyyn hänen kanssaan. Vietettyään illan naisen kanssa Eden vei tämän kotiinsa, mutta nainen kieltäytyi harrastamasta seksiä hänen kanssaan, koska tämä oli liian vanha hänelle. Edenin mielestä tämä oli ikäsyrjintää. Daily Mail kertoi miehen kerskuneen kaataneensa sänkyyn jo yli 3 000 naista, joten kieltäytyminen ymmärrettävästi teki kipeää.

6. Universumin kuningas?

Kanadan Quebecista kotoisin oleva mies halusi päästä hallitsemaan koko universumia, erityisesti kaikkia planeettoja, Jupiterin kuita, maata ja avaruutta niiden välillä. Tuomari hylkäsi oikeusjutun. Koska kyseessä oli miehen 45. kanne, kielsi tuomari kanadalaista enää tuhlaamasta oikeuden aikaa ja ikinä enää haastamasta ketään oikeuteen ilman tuomarin kirjallista lupaa, kertoo Wired.

7. Grenada vai Granada?

Eräs hammaslääkäri ja hänen kumppaninsa halusivat nähdä Espanjan Granadan, joten mies varasi lennot British Airwaysilta. Hänen yllätyksekseen kyseessä olikin 9 tunnin lento Grenadan saarelle. British Airways kieltäytyi palauttamasta lentolippuja, joten mies haastoi yhtiön oikeuteen – ja hävisi, kertoo Daily Mail.

8. Usko ihmisyyteen menetetty

Rikas espanjalainen bisnesmies, Tomas Delgado, ajoi ylinopeutta, kun hän ajoi nuoren pojan yli. Delgado ei joutunut vankilaan, sillä vaikka hän ajoi liian kovaa, poika pyöräili yöllä ilman kypärää tai heijastimia. Pahentaakseen asiaa Delgado päätti haastaa törmäyksessä kuolleen pojan vanhemmat oikeuteen Audilleen käyneistä vahingoista. Onneksi mies tuli myöhemmin järkiinsä ja luovutti oikeusjutun suhteen, raportoi Independent.

9. Iso karhu, isot ongelmat

Makedoniassa eräs mehiläistenhoitaja kyllästyi niin paljon pesiä tuhoaviin karhuihin, että hän vei asian oikeuteen. Hoitaja haastoi erään karhun vuonna 2008 oikeuteen tuhosta ja varkaudesta, ja huolimatta siitä, ettei karhu saapunut istuntoon, se todettiin syylliseksi, kertoo Reuters. Mehiläistenhoitaja voitti 2 400 euroa. Karhu jäi vapaalle jalalle.

10. Jumalaa vastaan

Pavel M. -niminen romanialaisvanki päätti haastaa Romanian ortodoksikirkon oikeuteen. Syynä oli tietenkin se, että mies oli tuomittu 20 vuoden vankeuteen murhasta, ja tämä syytti Jumalaa siitä, että tämä oli 'epäonnistunut pitämään hänet paholaisen vaikutuksen ulkopuolella'.

Lähde: LolWot

Lue myös:

    Uusimmat