Lihapiirakkaa

Moni on kysellyt lihapiirakka reseptien perään.Tämä lihapiirakka on näppärä valmistaa valmiista voitaikinasta. Piirakan kanssa maistuu maukas lihaliemi ja raikas salaatti.

Lihapiirakka

500 g voitaikinaa (pakaste) tai rahkavoitaikinaa
400 g jauhelihaa
2-3 sipulia (2 valkosipulinkynttä)
3 dl keitettyä riisiä
1 dl kermaa tai lihalientä
suolaa, pippuria (yrttisekoitusta)

voiteluun: 1 muna

Sulata taikina. Silppua sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit. Purista sekaan halutessasi valkosipulia. Lisää joukkoon riisit ja kerma tai lihaliemi. Mausta ja jäähdytä täyte. Kauli taikinasta leivinpaperin päällä lähes uunipellin kokoiseksi levyksi ja levitä jäähtynyt täyte levyn toiselle puolikkaalle. Taita levyn toinen puolikas leivinpaperin avulla täytteen päälle ja taita yläosan reunat pohjan alle. Voitele piirakka munalla, pistele haarukalla ja paista 225 asteessa uunin alaosassa noin puoli tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat