Lihan pakastamisen nyrkkisäännöt: Pakasta nopeasti, sulata hitaasti

Lihan pakastaminen on oiva keino varmistaa se, että kotoa löytyy tarpeet illallisen tai lounaan loihtimiseksi silloinkin, kun ruokavarastoja ei ennätä täydentämään. Poimi vinkit ja varmista se, että pakastat ja sulatat lihan siten, että se on vielä sulatuksen jälkeenkin parhaimmillaan!

Jotta lihan laatu säilyy pakastamisen jälkeenkin mahdollisimman hyvänä, on liha tärkeää pakastaa mahdollisimman nopeasti ostohetken jälkeen. Liha on myös tärkeää pakata hyvin ennen pakastamista esimerkiksi pakastepussiin. Jos liha on valmiiksi pakattua, voi sen pakastaakin huoletta pakkauksessaan.

Kun lihan pakastamisessa on tärkeintä nopeus, on lihan sulattamisessa kaikkein merkityksellisintä se, että liha sulaa mahdollisimman hitaasti. Mitä hitaammin liha sulaa, sitä mehukkaampana se säilyy. Tästä syystä liha kannattaisi aina sulattaa huoneenlämmön sijaan jääkaapissa.

Ehdottomana nyrkkisääntönä lihan sulattamisen jälkeen on syytä pitää sitä, että liha valmistetaan mahdollisimman nopeasti sen jälkeen kun se on sulanut, jotta bakteerit eivät pääse lisääntymään lihassa. Kerran sulatettua lihaa ei myöskään saa koskaan pakastaa uudelleen.

Liha ei kuitenkaan säily pakastimessa ikuisesti. Nyrkkisääntönä sekä tuoreen että pakatun lihan pakastamisessa on hyvä pitää sitä, että mitä rasvaisempi liha, sitä nopeammin se pilaantuu pakastimessakin. Esimerkkinä tästä voi käyttää jauhelihaa: rasvainen jauheliha säilyy pakastimessa noin kolme kuukautta, kun taas vähärasvainen jauheliha säilyy pakastimessa jopa puoli vuotta, jos pakastimen lämpötila on vähintään –18 astetta.

Lue myös:

Lähde: Hookoo.fi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja