Lieksan susi jäi auton alle ja menehtyi

Poliisi on saanut marras- ja joulukuussa useita ilmoituksia Lieksan taajamassa ja sen läheisyydessä liikkuvasta sudesta. Perjantaina 8.12. poliisi sai vahvistuksen siitä, että kyseinen susi kuoli jäätyään auton alle torstaina 7.12.

Itä-Suomen poliisilaitos sai alkutalven aikana lukuisia ilmoituksia Lieksassa taajama-alueella liikkuvasta sudesta. Lieksan riistanhoitoyhdistyksen SRVA-toimijat yrittävät marraskuussa poliisin pyynnöstä useasti karkottaa sutta, mutta se palasi takaisin asuttuun ympäristöön. 

Itä-Suomen poliisilaitos teki sudesta lopetuspäätöksen, koska se liikkui taajama-alueella asutussa ja rakennetussa ympäristössä. Havaintojen perusteella susi oli myös tottunut ihmisten välittömään läheisyyteen ja se käyttäytyi ihmistä kohtaan pelottomasti. 

Poliisin tietojen mukaan susi ei kuitenkaan ollut aiheuttanut vaaratilanteita. 

Susi jäi auton alle

Poliisille ilmoitettiin susihavainnosta torstaina 7.12. Lieksan taajamassa. Poliisipartio tarkasti paikan ja susi oli jo silloin ennättänyt poistua paikalta. 

Myöhemmin torstaina hätäkeskukseen ilmoitettiin, että susi oli jäänyt auton alle vajaat kymmenen kilometriä Lieksasta etelään. SRVA-toimijat seurasivat suden jälkiä taajamasta kolaripaikalle ja vahvistivat poliisille, että kyseessä on sama yksilö, joka on nähty useita kertoja Lieksan taajamassa marras-joulukuussa.

Itä-Suomen poliisilaitos kiittää Lieksan riistanhoitoyhdistystä erinomaisesta yhteistyöstä tilanteen hoitamisessa.

Lue myös:

    Uusimmat