Libanonissa ainakin 28 ihmistä on kuollut polttoaineräjähdyksessä – sairaala joutuu käännyttämään pois loukkaantuneita

Libanonissa ainakin 28 ihmistä on kuollut ja lähes 80 loukkaantunut polttoaineräjähdyksessä Akkarin alueella maan pohjoisosassa. Asiasta kertoi Libanonin Punainen Risti Twitterissä.

Kansallisen uutistoimiston mukaan kyseessä oli armeijan takavarikoima polttoainesäiliö. Räjähdys tapahtui sen jälkeen, kun säiliön ympärille kokoontui asukkaita tankkaamaan, ja he alkoivat kahinoida keskenään. Uutistoimiston mukaan armeija oli poistunut alueelta ennen tappelua ja räjähdystä.

Monet kuolleista olivat niin pahoin palaneita, ettei heitä pystynyt tunnistamaan, Akkarin sairaalasta kerrotaan uutistoimisto AFP:lle. Sairaalan työntekijä kertoi sairaalan joutuneen käännyttämään pois useimmat räjähdyksessä loukkaantuneista, sillä sairaala ei pysty hoitamaan vakavia palovammoja.

Räjähdyksen syystä ei vielä ole varmuutta. Silminnäkijöiden kertomukset tapahtumien kulusta vaihtelevat. Useimmat paikalla olleista väittävät, että joku heitti sytyttimen lattialle aiheuttaen räjähdyksen. Toiset väittävät, että ammuskelu edelsi räjähdystä.

Lähi-idässä sijaitseva Libanon on kärsinyt viime kuukausina vaikeasta polttoainepulasta.

Lue myös:

    Uusimmat