Liana Kaarinan värikäs elämä

Liana Kaarina nousi esille aikana, jolloin tähtien yksityisasioita alettiin levitellä julkisesti. Lianan värikkäät vaiheet tarjosivat oivaa materiaalia revittelyyn.

Liana Kaarina ehti purkaa kaksi avioliittoa kunnes hän kohtasi juutalaisen Elias Ohayonin. Kaksikko rakastui tulisesti ja karisti Suomen pölyt jaloistaan.

− Asuimme kolme vuotta Marokossa ja sieltä siirryimme 1980-luvulla Pariisiin, Liana kertoo.

Näyttelijälle teki hyvää ottaa etäisyyttä kotimaahan. Hän oli kamppaillut jo jonkin aikaa alkoholiongelman ja bulimian kanssa.

− Alkoholismista puhuin avoimesti, sillä siinä ei ole mitään hävettävää. Halusin auttaa muita samassa tilanteessa olevia.

Syömishäiriön Liana sen sijaan salasi muilta. Tuohon aikaan kukaan ei ylipäätään tiennyt bulimiasta mitään.

− Oli kauheaa olla yksin asian kanssa. En voinut kertoa siitä kenellekään. Kun aloin odottaa esikoistani, sain luvan syödä. Raskauden myötä pääsin bulimiasta eroon.

Elämää Pariisissa

Perhe asui Pariisissa yhteensä 16 vuotta. Esikoistyttären jälkeen syntyi poika, joka kuoli viikon vanhana. Suuren surun jälkeen perhe täydentyi pienellä tytöllä.

Lianan mieleen Ranskan-vuodet ovat painuneet ristiriitaisina.

− Pariisissa oli köyhyyttä ja myrskyisä avioliitto. Brigitte Bardotin manageri olisi halunnut tehdä yhteistyötä kanssani, mutta mustasukkainen mies kielsi sen.

Ei Liana täysin toimettomaksi jäänyt. Hän julkaisi muun muassa runokirjan, kirjoitti näytelmiä ja näytteli sekä hepreaksi että ranskaksi.

− Tein kaikenlaista, mutta se oli pientä siihen nähden mitä olisin voinut tehdä.

Lopulta avioliitto päättyi eroon. Liana tyttärineen vaihtoi jälleen maata. Seuraavat viisi vuotta kuluivat Israelissa.

Yhä vedossa

Lianan tärkein tuki vaikeissa elämänvaiheissa on ollut perhe sekä usko Jumalaan. Tyttäristä Raakel on asettunut Jerusalemiin, ja hänellä on 2-vuotias poika. Kreetta on taidemaalari ja kahden lapsen äiti.

− Israel on itselleni maista rakkain. Haluaisin vielä sinne takaisin. Puhkean aina kyyneliin lähestyessäni Jerusalemia, Liana sanoo.

Toistaiseksi Liana asuu kuitenkin Suomessa. Viime vuonna valmistui vielä julkaisematon kirja Ikäihmisen saippuasarja. Myös elokuvakäsikirjoitus Hiekkalinna on valmis toteutettavaksi, kunhan viralliset kiemurat saadaan kuntoon.

− Meidän sukumme on tällaista, ettemme osaa olla paikoillaan. Mutta eihän me vielä vanhojakaan olla. Täytän joka vuosi 57, Liana sanoo hersyvästi nauraen.

Kolmen avioliiton päätteeksi Liana on viihtynyt pitkään omillaan. Kypsällä iällä uusi rakkaus ei tule vastaan tuosta noin vain.

− Olen elänyt 20 vuotta ilman suudelman suudelmaa. Tässä iässä on vaikeaa löytää kunnon miestä. Mutta en minä ole vielä heittänyt toivoani. Se on ihana tunne, kun rakastuu!

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat