Li Andersson: Turvapaikkapolitiikan uudistukset järkyttävää luettavaa

Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson arvostelee voimakkaasti hallituksen tänään julkaisemaa turvapaikkapoliittista toimintaohjelmaa. Facebook-kirjoituksessaan Andersson toteaa ohjelman olevan järkyttävää luettavaa.

– Toimenpideohjelmassa on kielellisesti tehty turvapaikanhakijoista jonkunlaisia objekteja, ei sotaa tai nälkää pakenevia ihmisiä. Valtioneuvoston kanslian virallisessa julkaisussa puhutaan siitä, kuinka hallitus aikoo "katkaista turvapaikanhakijoiden hallitsematon virta maahamme" (huom me-muoto) ja "aiheettomien turvapaikanhakijoiden tehokkaasta palauttamisesta", Andersson kirjoittaa Facebookissa.

2:08

Andersson kritisoi myös sitä, että uudistuksilla tehdään merkittäviä heikennyksiä turvapaikkajärjestelmään.

– Minä tiedän, että tämä tilanne tekee monelle tiukkaa kun hallitus samalla on päättänyt toteuttaa erittäin epäreilua leikkauspolitiikkansa. Mutta nämä heikennykset jäävät pysyvästi voimaan kun lakeja ja käytäntöjä muutetaan. Tilapäisillä oleskeluluvilla ja perheenyhdistämisten kriteereiden tiukentamisella asetetaan tänne muuttaneet jatkuvaan epävarmuuden tilaan ja heikennetään edellytyksiä kotoutumiselle merkittävästi.

– Toteutuessaan nämä esitykset tarkoittavat, että aletaan luomaan erillinen ja alisteinen yhteiskunnallinen "asema" sotaa ja vainoa pakoon tänne tuleville. Se ei ole oikeudenmukaista eikä yhdenvertaista, kuten ei hallituksen leikkauspolitiikkakaan.

HTTP Status 404 – Not Found

HTTP Status 404 – Not Found


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja