Mainos

Hallituksen turvapaikkapolitiikka uusiksi: Tavoitteena katkaista pakolaisten hallitsematon maahantulo

Hallitus on julkistanut uuden turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelmansa. Sen avulla pyritään muun muassa katkaisemaan turvapaikanhakijoiden hallitsematon Suomeen tulo ja saamaan kustannukset hallintaan.

Luvattomien rajanylitysten määrä on kasvanut Euroopassa tänä vuonna rajanylityspaikkojen ulkopuolella yli 1,2 miljoonaan. Suomessa ennennäkemätön 30 000 turvapaikanhakijan määrä on ylittynyt.

Sisäministeri Petteri Orpo arvioi, että Suomeen tulee tänä vuonna kaikkiaan alle 35 000 turvapaikanhakijaa.

– Se on paljon ja koettelee ja haastaa Suomea, mutta nyt nähdään silti, että meidän omat toimemme ovat purreet, Orpo totesi hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittava ei saa jäädä Suomeen

Hallituksen uuden turvapaikkapolitiikan mukaisesti suojelua tarvitsevien oleskeluluvat myönnetään vastaisuudessa aina määräaikaisina.

Ennen pysyvän oleskeluluvan myöntämistä Suomessa tarkastetaan aina lähtömaan tilanne. Suomi voi peruuttaa annetun oleskeluluvan lähtömaan turvallisuustilanteen parannuttua.

Kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittava ihminen ei saa jäädä valituksen käsittelyajaksi Suomeen. Hänet poistetaan maasta oikeuden päätöksen mukaisesti, ellei korkein hallinto-oikeus toisin määrää. Hallitus ei uudessa turvapaikkalinjauksessaan tehnyt asiaan muutosta.

Turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma on kokonaisuudessaan luettavissa valtioneuvoston sivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.