Mainos

Lex Nokiasta valitus ihmisoikeustuomioistuimeen

Työntekijöiden sähköpostiliikenteen tutkimista koskevasta Lex Nokiasta on valitettu Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Helsingin Sanomien verkkosivujen mukaan valituksen on tehnyt kansalaisjärjestö Electronic Frontier Finland. Järjestön varapuheenjohtajan, teknologiaoikeuden tohtorin Ville Oksasen mukaan valitukselle oli vahvat perusteet, koska laki on Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen

Myös urkintalaiksi kutsuttu lakiuudistus tuli voimaan yli seitsemän kuukautta sitten. Lain mukaan työnantajalla on oikeus tutkia työntekijöidensä sähköpostin tunnistetietoja, mikäli se epäilee väärinkäytöksiä.

Tunnistetiedoista selviää muun muassa se, kenelle työntekijä on lähettänyt postin ja koska sekä mitä muotoa tai kuinka suuria liitetiedostot ovat. Lain mukaan varsinaista viestiä ei kuitenkaan saa avata.

Toistaiseksi mikään yritys tai yhteisö ei ole kuitenkaan soveltanut sitä sähköpostiliikenteen tarkkailussa. Helsingin Sanomien haastatteleman tietosuojavaltuutetun Reijo Aarnion mukaan yksi syy tähän saattaa olla se, että monet yritykset kokevat lain sekavaksi ja monimutkaiseksi.

Lakia kutsutaan Lex Nokiaksi, koska joidenkin väitteiden mukaan matkapuhelinjätti olisi painostanut poliitikkoja lakiesityksen läpiviemiseksi. Nokia on kiistänyt painostamisen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.