F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonin julkaisu sosiaalisessa mediassa kuohuttaa – jakoi kyseenalaista sisältöä yli 18 miljoonalle seuraajalleen

39:40
F1-kalenteriin lisäyksiä ja peruutuksia – Tulosruutu kertoi viimeisimmistä muutoksista.

Viime vuosina yhä enemmän ihmisten välistä tasa-arvoa, rasisminvastaisuutta ja planeetan hyvinvointia kannanotoillaan painottava Lewis Hamilton julkaisi tällä kertaa hieman kiistanalaisempaa sisältöä Instagram-seuraajilleen.

Kuusinkertainen F1-mestari jakoi internetpersoona King Bachin julkaisun, jossa hyökätään melko suorasukaisesti Microsoftin perustajan Bill Gatesin sanomaa vastaan.

King Bachin julkaisussa on video Gatesin CBSN:lle antamasta haastattelusta, jossa tämä kumoaa internetissä levitettäviä salaliittoteorioita rahoittamastaan koronavirusrokotteesta.

– Ei, näillä rokotteilla ei ole mitään tekemistä minkään tyyppisten seurantakeinojen kanssa. En oikein tiedä, mistä tuo on oikein peräisin, Gates kertoo videolla.

Gates selitti myös julkisuudessa kerrottuja tietoja vielä testausvaiheessa olevan rokotteen sivuvaikutuksista. 80 prosenttia rokotetta testanneista oli lääkkeen toisen annostuksen jälkeen tuntenut jonkinlaisia oireita, kuten kylmiä väreitä tai kuumetta.

Gatesin mukaan rokotteen aiheuttamat sivuvaikutukset eivät ole olleet vakavia.

King Bach on kirjoittanut videon päälle nauravalla hymiöllä terästetyn viestin: "Muistan, kun minä kerroin ensimmäisen valheeni".

Lewis Hamilton jakoi julkaisun kahdesti seuraajilleen Instagramin tarinaosiossa.

Maailman rikkaimpien ihmisten joukkoon lukeutuvasta Gatesista ja koronaviruksesta on pelkästään Facebookissa kiertänyt tuhansia erilaisia salaliittoteorioita.

Gates muistuttaa haastattelussaan, että hänen perustaman säätiön tarkoituksena on vähentää tarpeettomia kuolemia ja rahoittaa terveyttä edistäviä hankkeita.

– Silti meitä syytetään seurantasirujen tai koko viruksen kehittämisestä. Meidän olisi tärkeä saada totuus ilmoille, Gates jatkaa.

– Se on hieman epäselvää minulle, miksi niin on, mutta toivottavasti nuo huhut hiipuvat, kun ihmiset saavat faktat tietoonsa.

Hamilton poisti julkaisun ja selitti virhettään

Kun Hamiltonin jakamasta postauksesta nousi haloo niin sosiaalisessa mediassa kuin brittilehdistössäkin, Mercedes-tähti poisti julkaisun ja kirjoitti selityksen omasta toiminnastaan.

– Ensinnäkään en ollut huomannut videoon liitettyä tekstiä ja se on täysin oma virheeni. Minulla on myös paljon kunnioitusta sitä hyväntekeväisyystyötä kohtaan, jota Bill Gates tekee. Haluan myös sanoa selvästi, että en ole rokotevastainen ihminen ja epäilemättä siitä tulee tärkeä koronaviruksen vastaisessa taistelussa, Hamilton kirjoitti.

Hamilton kuitenkin lisäsi, että hänellä nousi videon katsomisen jälkeen epäily rokotteen sivuvaikutuksista ja siitä, miten se lopulta rahoitetaan.

Samalla britti kuitenkin tuntui myöntävän jakaneensa julkaisun huolimattomasti.

– En välttämättä aina osu julkaisuissani oikeaan, mutta olen ainoastaan ihminen ja opin jatkuvasti matkan varrella, Hamilton totesi.

Hamiltonin Instagram-tilillä on yhteensä 18,3 miljoonaa seuraajaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja