Lewis Hamiltonille aukeamassa ainutlaatuinen testimahdollisuus – "Se on unelmani"

F1:n viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton saattaa päästä näyttämään kykyjään myös ratamoottoripyöräilyn puolella.

Hamilton oli viikonloppuna Qatarissa seuraamassa MotoGP-kauden avauskilpailua Yamaha-tallin kunniavieraana yhteistyökumppani Petronasin, joka häärii suuresti sekä Mercedeksen että Yamahan taustalla.

Hamilton on omien sanojensa mukaan suuri MotoGP:n ystävä. Hallitseva F1-mestari pyrkii seuraamaan jokaisen kisaviikonlopun, vaikka omatkin ajokiireet osuisivat samalle viikolle. Yksi Hamiltonin suurista haaveista olisikin päästä MotoGP-pyörän ohjaksiin.

– Tarvitsen ensin enemmän päiviä pyörän selässä, sillä olen ollut radalla vain kaksi ja puoli päivää, mutta rakastaisin kokeilla MotoGP-pyörää. Se on unelmani, Hamilton sanoo MotoGP:n verkkosivuilla.

– Nyt voin vinkua Petronasilta mahdollisuutta ajaa heidän pyörillään milloin haluan, Hamilton jatkaa naureskellen.

Uniikki testimahdollisuus suunnitteilla

Hamilton voi pian päästä toteuttamaan haaveensa, sillä Hamiltonin ja MotoGP-legenda Valentino Rossin sponsorina toimii energiajuomayhtiö Monster, joka on jo pitkään suunnittelut tarjoavansa kuljettajille mahdollisuuden kokeilla toistensa kilpureita.

Idean tarkoituksena on saada Rossi Mercedeksen F1-auton rattiin, kun Hamilton puolestaan pääsisi vihdoin toteuttamaan unelmansa MotoGP-pyörän selässä.

– Tällainen mahdollisuus on ollut pohdinnassa jo vuosia, mutta emme ole kyenneet vielä toteuttamaan sitä, Yamahan tiedottaja sanoo motorsport.comin mukaan.

Testimahdollisuus on kuitenkin vasta suunnittelutasolla, eikä mitään konkreettista ole vielä sovittuna. Molempien kuljettajien sopimukset käytännössä estävät idean toteuttamisen kilpakauden aikana, joten testi voitaisiin ajaa vasta joulukuussa päättyvän F1-kauden jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat