F1-pomo ei usko Charles Leclercin pudottavan Sebastian Vetteliä ykköskuskin paikalta: ”Olisin yllättynyt, jos niin kävisi”

F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn ei usko Charles Leclercin syrjäyttävän Sebastian VetteliäFerrarilla vielä ensimmäisellä yhteisellä kaudella. Hän pitää 21-vuotiasta lupausta kuitenkin nuorten kuljettajien kirkkaimpana tähtenä.

Kimi Räikkösen italialaistallissa korvanneen Leclercin on povattu olevan tulevan F1-kauden suurimpia tähtiä. Monacolaiskuljettaja oli Barcelonan testeissä vain 0,010 sekuntia Vetteliä hitaampi. 

F1:n urheilujohtaja Brawn uskoo Leclercin horjuttavan saksalaisen tallitoverinsa asemaa, mutta ykköskuskin paikka ei ole vielä napattavissa.

– Olisin yllättynyt, jos niin kävisi. Sebastian on todella hyvä, hän kertoi Motorsport.comille.

– Tallin täytyy valmistautua siihen, että Leclerc horjuttaa häntä hieman. Ei niinkään siihen, että Charles voittaisi.

Brawnin mukaan Leclerc on tällä viikolla alkavan kauden paras nuori kuljettaja, jota on syytä pitää silmällä. Myös Ferrari on huomannut ajotaidot.

– He ovat olleet vaikuttuneita hänen lähestymistavastaan ja asenteestaan. Hän on melko erityinen tapaus. Ensimmäinen vuosi (F1:ssä) oli todella hyvä, ja nyt hän on huipputallissa.

Vettel pitää Leclerciä hyvänä kirittäjänä, mutta myös uhkana. Nuorten kuljettajan taidot ovat hyvin tiedossa.

– Hän on saanut kuljettajan paikan syystä, joten minun täytyy ottaa tilanne hyvin vakavasti. Olen todella varma, että hän on tarpeeksi nopea ja laittaa minut toimimaan paineen alla, Vettel analysoi Skysportsin mukaan.

Ferrari löysi rauhan

Italialaistallissa on ollut paljon muutoksia. Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne menehtyi viime vuonna, ja Mattia Binotto otti Maurizio Arrivabenen paikan tallipomona tammikuussa. 

– Talli oli kaaoksessa viime vuonna. Maurizion ja Mattian välillä oli kitkaa, tilanne ei ollut luonteva. Ympäristö ei ollut helppo.

– Vaikka heillä oli hyvä auto ja he olivat toisinaan vahvoilla, Lewis Hamiltonin ja Mercedeksen voittaakseen täytyy olla paras kaikessa. Uskon, että tämä vuosi on Ferrarilta vahvempi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Brawn vieraili Barcelonan testeissä viime kuussa ja vietti aikaa myös Ferrarin pilttuussa. Hänen mukaansa Binotto on tuonut talliin rauhallisuutta

– Tunnelma oli rauhallinen ja kehittävä. Mattia Binotton tuntien hän tuo talliin varmasti hyvin pragmaattisen lähestymistavan. Hän voi näyttää tunteensa kuin kuka tahansa, mutta hän on kuitenkin hyvin järjestelmällinen. Uskon, että näemme Ferrarissa uutta tyyneyttä.

Lue myös:

    Uusimmat