Lewis Hamilton läväytti F1-jymyuutisen – nyt toinen Mercedes-kuski kertoo saamistaan ”puheluista”

Uusi F1-kausi käynnistyy ensi viikolla Bahrainissa. Jo talven aikana formulamaailmassa on kuohunut – kiitos muun muassa Lewis Hamiltonin, joka teki rajun liikkeen. Hamilton vaihtaa piakkoin alkavan kauden jälkeen Mercedekseltä Ferrarille. Tämä, jos joku, on laittanut pyörän pyörimään. Kuka on Hamiltonin seuraaja? Se on nyt iso kysymys.

Tieto Hamiltonin Ferrari-siirrosta tuli julki helmikuun alussa. Hän ajaa vielä kauden 2024 Mercedeksellä, minkä jälkeen hän hyppää Maranellon punaisten riveihin. Hamilton muodostaa jatkossa Ferrarin kuljettajakaksikon monacolaisen Charles Leclercin kanssa.

Nyt iso huomio on kääntynyt siihen, että kuka saapuu Hamiltonin korvaajaksi Mercedekselle. Aihe on ollut pinnalla tällä viikolla Bahrainissa, sarjan virallisten talvitestien yhteydessä. Muun muassa Mercedeksen toinen brittikuski George Russell on saanut vastailla aiheeseen liittyviin kysymyksiin.

Russellilta tivattiin muun muassa sitä, että kuinka paljon hän voi vaikuttaa tulevaan päätökseen.

– Loppupeleissä Toto (Wolff, Mercedeksen tallipäällikkö) ja johtokunta tekevät tuon ratkaisun, Russell sanoi.

Russell kuitenkin paljasti, että monet kuskit ovat lähestyneet häntä asian osalta.

– Olemme käyneet jo keskusteluja. Olen viettänyt Toton kanssa aikaa talvella ja on ollut hauska nähdä, kun eri kuljettajien nimet ovat ponnahtaneet puhelimissa esille.

– Ja tuo koskee myös minua. Olen saanut puhelinsoittoja ja tekstiviestejä, mikä on ollut aika mielenkiintoista. Meillä on nyt hyvä sauma mennä eteenpäin – kaiken sen menestyksen jälkeen, mitä Lewis ja Mercedes ovat pystyneet saavuttamaan, Russell muotoili.

Mercedeksen kohdalla oma mielenkiinto kohdistuu myös siihen, että miten Hamiltonin poislähtö vaikuttaa tallin dynamiikkaan.

– Ainakaan vielä se ei ole näkynyt millään tavalla. Kaikki ovat toimineet hyvin ammattimaisesti. Teemme töitä sen eteen, että auto olisi mahdollisimman nopea. Lewis on hyvin motivoitunut, joten vaikuttaa siltä, ettei mikään ole muuttunut, Russell kuvaili.

Lue myös:

    Uusimmat