F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton ei polvistunut F1-kisan alla – syy? Oli potkulaudan päällä

3:11
Videolla Italian GP:n loppuhetket.

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton teki useita virheitä Italian GP:n yhteydessä. Ensimmäinen moka tapahtui jo ennen lähtöä.

Hamilton on ollut näkyvä hahmo rasismin vastaisessa taistelussa alkukauden kisoissa. Useat F1-kuskit ovat polvistuneet Hamiltonin johdolla kisojen alkuseremonioiden yhteydessä.

Sunnuntaina Monzassa kaikki oli toisin. Hamilton ja Ferrarin Sebastian Vettel loistivat poissaolollaan, kun F1 teki jo tavaksi tulleen rasismin vastaisen taistelun tukieleen.

Kisan jälkeen Hamilton avasi virhettään.

– Kyse oli ajoituksesta. Menin lähdön alla takaisin varikkopilttuuseeni, joka on kauimpana kaikista. Yritin ehtiä takaisin potkulaudan avulla, mutta en enää ehtinyt. Luulin, että minulla olisi ollut vielä aikaa. Yleensä tiedän hyvin sen, että milloin ehdin käydä jossain, mutta nyt kun pääsin pilttuuseen, he sanoivat, että minun olisi syytä mennä takaisin. Ja kun pääsin oikeaan paikkaan, kaikki olivat jo polvistuneet, Hamilton selitti.

– Kyllä, missasin polvistumisen, mutta ei se ole mikään maailmanloppu. Näin, että tallini polvistui, mikä oli hienoa nähdä. 

Tarkalleen Hamiltonin visiitti liittyi hotelli helpotuksessa käymiseen.

– Ehkäpä ensi kerralla en joudu menemään pilttuuseen asti, varsinkin jos se on pitkän matkan päässä. Yleensä vessa on ollut jossain lähempänä, Hamilton totesi. 

Kisassa Hamilton mokasi pahemman kerran, kun hän tuli varikolle turva-auton tultua radalle. Tuossa vaiheessa varikon sisääntulo oli kuitenkin suljettu, sillä Haasin Kevin Magnussenin auto oli vaarallisessa paikassa. Hamilton rikkoi sääntöjä ja sai 10 sekunnin stop and go -rangaistuksen. Tämä pudotti hänet joukon hännille.

Sieltä britti onnistui nostamaan itsensä seitsemänneksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja