Lewis Hamiltonin, 39, jättisopimuksesta paljastus – jatkaa vielä pitkään F1:ssä

F1:n seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, 39, jysäytti jymyuutisen alkuvuodesta, kun hän ilmoitti jättävänsä Mercedes-tallin. Hamilton siirtyy ensi kaudeksi Ferrarille. Hamiltonin uuden sopimuksen yllä on ollut orastava salamyhkäisyyden leima. Nyt selvisi, että kuinka pitkään Hamilton aikoo ainakin jatkaa F1-sarjassa.

Hamiltonia ehdittiin huhuta Ferrarille käytännössä 2000-luvun loppuvaiheilta lähtien. Spekulaatiot jatkuivat ja jatkuivat, vaikka Hamilton takoi hirmuista tulosta Mercedeksellä.

”Mitä jos”, oli jatkuva kysymys.

Helmikuussa spekulaatiot kävivät toteen, kun Ferrari ilmoitti, että Hamilton liittyy tallin riveihin ”monivuotisella sopimuksella”. Hamilton muodostaa ensi kaudella Ferrarin kuljettajaparin monacolaisen Charles Leclercin kanssa.

Italialaisen Formu1a.uno:n mukaan Hamilton tienaa uudessa sopimuksessaan yli 100 miljoonaa dollaria vuotta kohden. Hänestä tulee Ferrarin parhaiten palkattu F1-kuski koskaan.

Mutta se, että mitä ”monivuotinen sopimus” tarkalleen tarkoitti, on ollut näihin päiviin asti salaisuus.

Nyt Ferrarin tallipäällikkö Frederic Vasseur teki asiasta paljastuksen. Vasseurin mukaan Hamilton ajaa Maranellon punaisten riveissä seuraavien kolmen kauden ajan.

– Hän oli ison päätöksen äärellä: ”missä minulla on kaikista paras mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus vuosina 2025, -26 ja -27?” Hän sanoi, että Ferrarilla, Vasseur totesi Financial Timesin haastattelussa.

Hamilton täyttää ensi tammikuun 7. päivä 40 vuotta. Kolmivuotinen diili tietää sitä, että hän jatkaa F1:ssä ainakin 42-vuotiaaksi saakka.

Hamilton debytoi autourheilun kuninkuusluokassa kaudella 2007. Hän hävisi tuolloin niukasti maailmanmestaruuden Kimi Räikköselle, joka on edellinen Ferrari-kuski, joka on pystynyt voittamaan mestaruuden italialaistallin riveissä.

Hamilton on tällä hetkellä kuljettajien pistetaulukossa kahdeksantena. Hän voitti viime sunnuntaina ajetun Britannian GP:n.

Hamiltonin lisäksi Ferrari virittelee toista isoa liikettä, kun se on raporttien mukaan Red Bullilta lähtevän F1-velhon Adrian Newey'n perässä. Useiden mestaruusautojen arkkitehti Newey on yhdistetty huhuissa sekä Ferrarille että Aston Martinille.

– Lewisin tulo auttaa myös siinä, että pystymme houkuttelemaan hyviä ihmisiä meidän talliimme. Meillä on niitä jo nyt, mutta meidän pitää myös vahvistua, Ferrariin tallipäällikkö Vasseur sanoi aiheeseen liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat