F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton aikoo käydä keskustelun Charles Leclercin kanssa: ”Puhumme niistä tilanteista yksityisesti”

0:35
Charles Leclercin estelyliike pakotti Lewis Hamiltonin ulos radalta Italian GP:n voittotaistelussa.

Lewis Hamilton ehti jo kritisoida Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaritoimintaa Italian F1-kisan tapahtumista, mutta kisavoittaja Charles Leclercin kanssa hän haluaa keskustella ratatapahtumista kahden kesken.

Hamilton pysyi hyvin kisaa johtaneen Leclercin kintereillä ja pääsi yrittämään ohitusta 11 kierrosta ennen loppua. Leclerc kuitenkin esti ohitusyritykset, mikä pakotti Hamiltonin vetäytymään.

Mercedes arvosteli Monzan ratkaisua, sillä sääntöjen mukaan kuski saa tehdä vain kerran peittelyliikkeen ja antaa sen jälkeen tilaa ohittajalle. Tallipäällikkö Toto Wolffnäki tuomareiden varoneen Ferrarin rankaisemista Italian maaperällä.

Leclercille annettiin lopulta vain varoitus mustavalkoisella lipulla.

– Hän ei jättänyt minulle auton mittaa tilaa, vaan pakotti minut ulos, kritisoi Hamilton.

Hamilton kohdisti arvostelunsa lähinnä tuomaristoon, mutta Leclercia hän onnitteli heti kisan jälkeen rehdisti. Britin mukaan nuori polvi tuntuu kuitenkin pääsevän tempuistaan helpommalla, viitaten juuri Leclerciin ja toiseen 21-vuotiaaseen Max Verstappeniin.

– Annoin hänelle niin paljon painetta kuin pystyin, ja meillä oli pari läheltä piti -tilannetta. Varmaankin puhumme niistä yksityisesti kahden kesken, mutta ei siinä ole kyse mistään isosta, vaan jatkamme kisaamista, Hamilton kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Leclerc myöntää Itävallassa hänen ja Verstappenin välillä tapahtuneen estelytapauksen vaikuttaneen hänen suhtautumiseensa kisatapahtumia kohtaan. Verstappen tuli ohi väkisin osuen mutkassa yhteen Leclercin kanssa.

– Minusta Itävallassa oli selvää, että voimme mennä vähän pitemmälle siinä, miten puolustamme ja ohitamme, Leclerc kommentoi.

– Uskon sen auttaneen minua muuttamaan lähestymistapaani ja tänään sitä voi myös kiittää siitä, että pystyin voittamaan. Se oli tietysti erittäin rajoilla, mutta olen iloinen, että pystyin voittamaan tällä tavalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja