Lewinsky: Hillary syytti itseään Clintonin salasuhteesta

Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonin rakastajatar Monica Lewinsky kertoo haastattelussa huolestuneensa Hillary Clintonin reagoinnista kohuun.

Valkoisessa talossa harjoittelijana oleella Lewinskyllä oli seksuaalinen suhde presidentti Clintonin kanssa vuosina 1995-1997. Salasuhde paljastui vuonna 1998 ja sitä käsiteltiin niin medioissa kuin oikeussaleissa pitkään.

Vanity Fair -lehden haastattelussa Lewinsky sanoo, että Hillary ei syyttänyt miestään pettämisestä, vaan naisia.

Lewinsky kertoo, että Hillary Clintonin mukaan presidentin ja 21-vuotiaan suhteessa ei ollut todellista merkitystä. Hillary myös koki, että hän ei ole ollut tarpeeksi herkkä miehensä tunteikkuudelle. Lewinsky sanookin Hillaryn syyttäneen itseään miehensä salasuhteesta.

– Hillary Clinton halusi näyttää, että hän paheksui rakastajatarta. Hän saattoi torua miestään sopimattomasta käytöksestä, mutta hän myös syytti tilanteesta naisia. Ei siis pelkästään minua vaan myös itseään, se oli huolestuttavaa, Lewinsky kuvailee.

– Hillary sanoi oman tunteettomuutensa olleen syynä rakastajattareen. Hän myös vaikutti antavan miehelleen anteeksi.

Lewinskyn avautuminen tulee Hillaryn kannalta hankalaan aikaan, sillä parhaillaan Yhdysvaltain entinen ulkoministeri harkitsee mahdollisuutta asettua ehdolle seuraavissa presidentinvaaleissa. Yhdysvaltain seuraava presidentti valitaan vuonna 2016.

Lue myös:

    Uusimmat