Levyraadissa vierailevat Haavisto ja Stubb paljastavat yllättävät lempikappaleensa puolisoidensa kanssa – "Siitä hän todella innostui"

Alexander Stubb ja Pekka Haavisto arvioivat kappaleita Levyraadissa 3:30
Pekka Haavisto ja Alexander Stubb paljastavat MTV Uutisille, millaiseen kotimaiseen musiikkiin heidän puolisonsa ovat ihastuneet.

Presidenttiehdokkaat Pekka Haavisto ja Alexander Stubb ovat vieraina vaaliviikonlopun Levyraati-jaksossa. Ehdokkaiden musiikkimaku poikkeaa melkoisesti toisistaan, mutta miten on puolisoiden laita? MTV Uutiset selvitti myös, mikä on pariskuntien lempikappale.

Lauantaina 10. helmikuuta Levyraadissa nähdään, kuinka presidenttiehdokkaat Alexander Stubb ja Pekka Haavisto arvioivat uutuuskappaleita vakioraatilaisten Väinö Karjalaisen, Lina Schifferin ja Asko Kallosen kanssa.

Presidenttiehdokkaat kertovat MTV Uutisten haastattelussa, millaista musiikkia he kuuntelevat mieluiten yhdessä puolisoidensa kanssa.

Haavisto kertoo saaneensa lukuisia kauniita muistoja puolisonsa Antonio Floresin kotikonnulta Esmeraldasin rantakaupungista Ecuadorista, jossa musiikki soi ympäri kaupunkia.

– Antonio on Latinalaisesta Amerikasta, ja usein kun olemme olleet siellä matkoilla, niin kuuntelemme Karibianmeren musaa, Haavisto kertoo.

– Rikarenan Era Mentira taitaa olla ainoita sellaisia, joka meitä yhdistää – ja latinalaiset rytmit muutenkin.

Stubb puolestaan kertoo, että häntä ja puolisoa Suzanne Innes-Stubbia yhdistää ensisijaisesti kasarimusiikki.

– Se lähtee sieltä U2:sta ja R.E.M:stä jopa sinne The Cureen ja The Cultiin. Ne olivat sellaisia, joita aina nuorena kuuntelimme, Stubb muistelee.

Suomen kieli haltuun J. Karjalaisen tahdissa

Pekka Haavisto kertoo tarinan puolisonsa ensimmäisestä suomalaismusiikin ahaa-elämyksestä.

– Ensimmäinen kappale, josta hän innostui, oli J. KarjalaisenVillejä lupiineja. Hän lauleskeli sitä itsekseen ja ajattelin, että nyt alkaa suomen kieli liikkua, Haavisto hymähtää.

Stubb puolestaan kertoo, että Suzannen yksi suomalaisista lempibiiseistä on Jenni Vartiaisen  Missä muruseni on.

Pekka Haavisto ja Alexander Stubb kertovat MTV Uutisten videohaastattelussa osallistumisestaan Levyraatiin.

Hän sanoo yrittäneensä opettaa vaimoaan suomalaisen musiikin tavoille.

– Suzanne tykkää siitä todella paljon ja olemme käyneet paljon konserteissa täällä Suomessa.

Itsekseen ollessaan Stubb sanoo kuuntelevansa mieluiten folkia, rokkia ja poppia. 

– Suomipop on lähellä sydäntä, ehkä vähän naisvaltainen suomipop. Kuuntelen Jenni Vartiaista, Iltaa, Kaija Koota, Ellinooraa, Stubb sanoo.

Dj Pexinä tutuksi tullut Haavisto kuuntelee mieluiten 60-luvun musiikkia.

– Sieltä tulee Laila Kinnusta ja muuta, mutta sieltä sitten siirrytään Tuula Amberlan kautta nykyaikaankin, on Vesalaa ja monia muita, Haavisto sanoo.

– Ja parasta Dj Pexin keikoilla on se, että ihmiset tanssivat aina kaikki biisit.

Jukka Virtanen asui naapurissa

Levyraati-jaksossa kuullaan toimittaja Jenni Pääskysaaren johdolla viisi musiikkikappaletta, joille pisteensä antavat vakioraatilaiset sekä vierailevat tähdet. 

– Levyraadissa on todella kiva olla. Tämä on tällainen nostalgiakävely, tässä muistaa kaikki ne tuoksut Saloran ensimmäisestä väritelevisiosta, Stubb kuvailee tunnelmiaan juuri ennen kuvausten alkua.

Haavisto on niin ikään mielissään osallistumisestaan Levyraatiin, sillä ohjelma tuo hänelle paljon muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta.

– Jukka Virtanen oli meidän naapurimme Munkkivuoressa, ja olen Jukan lasten Villen ja Riikan kanssa ollut paljon tekemisissä, Haavisto kertoo.

Haavisto muistelee lämmöllä aikoja, jolloin Virtasten koti oli aina avoinna naapureille, ja nuoret viettivät siellä usein vapaa-aikaansa.

Katso presidenttiehdokkaiden haastattelu yllä olevalta videolta!

Levyraati lauantaisin kello 21.00 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat