Mainos

Levin hissiyhtiö perui toimitusjohtajan potkut

20:00

Levi Ski Resort – yhtiön tänään valittu uusi hallitus pyysi ensi töikseen loppuvuonna potkut saaneen Jouni Palosaaren takaisin takaisin toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään välittömästi.

Lisäksi uusi hallitus on tehnyt päätöksen peruuttaa Jouni Palosaareen kohdistuvat yhtiön tekemät tutkintapyynnöt, rangaistusvaatimukset sekä mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset.

Uudessa hallituksessa on ainoastaan pääomistajan eli Kittilän kunnan edustajia. Edellinen hallitus teki vielä kaksi viikkoa sitten lisätutkintapyynnön Palosaaren hankintoihin liittyen.

Palosaari sai potkut toimitusjohtajan paikalta viime vuoden lopulla ja yhtiön hallitus teki joulukuussa tutkintapyynnön poliisille.

Miten käy rikostutkinnan?

Uusi hallitus siis peruutti tutkintapyynnön. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että poliisi lopettaa tutkinnan. Syitä on kaksi.

Ensimmäinen on se, että tässä vaiheessa hissikauppaa tutkitaan vaihtoehtoisesti joko törkeänä petoksen yrityksenä tai luottamusaseman väärinkäytöksenä. Jos poliisi päätyy tutkimuksissaan siihen, että kyseessä on epäily törkeä petoksen yrityksestä, kyseessä ei ole asianomistajarikos eikä tutkintapyynnön peruuttaminen tai rangaistusvaatimuksista luopuminen johda tutkinnan lopettamiseen.

Toinen syy on se, että vaikka kyseessä olisi epäily luottamusaseman väärinkäytöksestä , syyttäjä saa lain mukaan yleisen edun sitä vaatiessa nostaa syytteen, vaikkei asianomistaja vaatisikaan rikokseen syyllistyneelle rangaistusta. Tässä tapauksessa pitäisi harkita, onko kyseessä asia, jonka selvittäminen on yleisen edun mukaista.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.