Mainos

Levin hissikiista jatkuu: Hallituksesta syrjäytetty vaatii selvityksiä

Levin hissiyhtiö Levi Ski Resortin hallituksesta maaliskuussa syrjäytetty toiseksi suurin omistaja vaatii ylimääräistä yhtiökokousta. 

Näin hissikiista on edennyt

Marraskuu 2013

Levi Ski Resortin hallitus erottaa toimitusjohtaja Jouni Palosaaren ja siirtää tämän projektitehtäviin.

Joulukuu 2013

Kittilän kunnanjohtaja on mukana tekemässä Palosaaresta tutkintapyyntöä poliisille. Kittilän kunnanhallitus peruuttaa tutkintapyynnön kunnan osalta. Hissiyhtiön osalta tutkintapyyntö jää voimaan.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä petoksen yrityksenä tai luottamusaseman väärinkäytöksenä sekä lahjuksen ottamisena elinkeinotoiminnassa.

Maaliskuu 2014

Hissiyhtiön hallitus tekee lisätutkintapyynnön Palosaaresta liittyen erityistilintarkastuksessa ilmenneisiin epäselvyyksiin hankinnoissa.

Hissiyhtiön yhtiökokouksessa uuteen hallitukseen ei valita yhtään Levin Matkailukeskuksen edustajaa. Uusi hallitus palauttaa Jouni Palosaaren toimitusjohtajaksi ja peruuttaa yhtiön nimissä tehdyn tutkintapyynnön ja rangaistusvaatimuksen.

Huhtikuu 2014

Hissiyhtiön uusi hallitus toteaa, ettei erityistilintarkastuksessa ole ilmennyt laiminlyöntejä.

Poliisi esittää tutkinnan lopettamista. Syyttäjä tekee päätöksen tutkinnan lopettamisesta. Suuri joukko Kittilän kunnanvaltuutettuja esittää tilapäisen valiokunnan perustamista liittyen kunnanjohtajan erottamiseen tai muihin tehtäviin sijoittamiseen luottamuspulan vuoksi.

Toukokuu 2014

Kittilän kunnanhallitus esittää äänestyksen jälkeen, että kunnanvaltuusto perustaisi ylimääräisen valiokunnan.

Kunnanvaltuusto tulee käsittelemään asiaa 12.5.

Levin Matkailukeskus vaatii Levi Ski Resortin ylimääräistä yhtiökokousta.

Ammattiliitto Pron omistama Levin Matkailukeskus vaatii hissiyhtiön selvitystä siitä, miksi marraskuussa potkut saanut Jouni Palosaari otettiin takaisin toimitusjohtajaksi ja häneen liittyvä tutkintapyyntö peruttiin poliisitutkinnan ollessa vielä kesken. Lisäksi halutaan tietää, miten aiemmin keväällä tehtyä erityistilintarkastusta on käsitelty yhtiössä. Erityistilintarkastuksen mukaan yhtiön hankintoihin liittyi epäselvyyksiä.

Enemmistön Levi Ski Resortista omistaa Kittilän kunta. Levin Matkailukeskuksella on yhtiön osakkeista yli 40 prosenttia. Ammattiliitto Pro puolestaan omistaa enemmistön Levin Matkailukeskuksesta. Viimeisten kuukausien aikana hissihankinnasta alkanut kiista on johtanut lopetettuun poliisitutkintaan, yhtiön hallituksen vaihtoon ja toimitusjohtajan potkuihin ja niiden perumiseen. Lisäksi Kittilän kunnassa on meneillään hanke erottaa kunnanjohtaja.

Ilmaislippujen kohtaloa ja hissihankintaa vaaditaan selvitettäviksi

Levin Matkailukeskus vaatii hissiyhtiöltä myös selvitystä siitä, miten koko prosessin käynnistänyttä hissihankintaa on edistetty. Levi Ski Resort valitsi kahdesta hissitoimittajasta Leitnerin tarjouksen.

Toimitusjohtaja Jouni Palosaari oli huhtikuun alkuun asti poliisitutkinnassa liittyen siihen, oliko hän suosinut toista hissitarjoajaa Doppelmayria.

Syyttäjä on poliisin esityksestä lopettanut tutkinnan, koska näyttöä epäillyistä rikoksista ei poliisin mukaan ollut ja hissiyhtiön maaliskuussa valittu  uusi hallitus ei enää vaatinut rangaistusta Palosaarelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.