Leveä hymy hämää – Leijonat-tähti nähnyt SM-liigan ihmeentekijän työtä läheltä: "Se on varmasti kaiken ydin"

Pelicans-luotsi Tommi Niemelä kehuu omiaan – "Me olemme sitkeä joukkue" 2:13
Näin Pelicans-luotsi Tommi Niemelä summasi joukkueensa huipputärkeän voiton 5. Ilves-välierässä – "Me olemme sitkeä joukkue."

Pitkän yhteisen taipaleen Pelicans-päävalmentaja Tommi Niemelän kanssa käynyt maajoukkuehyökkääjä Hannes Björninen näkee positiivisen, mutta tavoitteellisen ilmapiirin luomisen "Hölön" ehdottomaksi vahvuudeksi.

Niemelä luotsasi Pelicansin runkosarjan neloseksi, ja nyt joukkue on enää voiton päässä Liigan finaaleista. 39-vuotias valmentaja luotsaa lahtelaisia nyt kolmatta kautta.

Leijonien luottopelaajiin nousseelle, olympia- ja MM-kultamitalisti Hannes Björniselle Niemelä on tuttu jo yli vuosikymmenen takaa Pelicansin C-junioreista.

– Hän on ollut kyllä tosi hyvä koutsi, ja kyllä hän on nyt näyttänyt, että tulee tulostakin. Hän on saanut valmennusryhmänsä kanssa nuoren joukkueen hienosti pelaamaan, kehuu kauden Ruotsissa Brynäsin paidassa pelannut Björninen MTV Urheilulle.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Niemelä tunnetaan vaihtoaitiosta valmentajana, jolla hymy pysyy kasvoilla, vaikka kiukuttaisikin. Björnisen mukaan sama asenne näkyy kaikessa joukkueen tekemisessä. Se ei kuitenkaan yksin riitä.

– Se näkyy uloskin päin, että ilmapiiri on positiivinen ja kannustava. Kaikilla on varmasti hyvä olla siellä, ja kyllähän se näkyy ehdottomasti heidän tuloksissaan.

– Vaatimustaso on silti tosi korkea. Se ei tarkoita sitä, että jos yritetään olla koko ajan positiivisia ja nähdä asioista hyvät puolet, niin vaatimustaso ei olisi mitenkään korkea. Se on varmasti sen kaiken ydin, ja se, että halutaan tulla koko ajan paremmaksi, Björninen näkee.

– Kaikki uskaltavat olla omia itsejään. Valmennuksen kanssa kaikilla on varmasti hyvä keskusteluyhteys. Uskalletaan sanoa asioista ja olla tosi rehellisiä, ja se on myös tosi tärkeää.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pelicans tukisti Ilvestä tiukasti Tampereellakin pelatuissa välieräotteluissa. Tiistain voiton myötä joukkueella on nyt paikka ratkaista sarja kotijäällään torstaina.

– On ollut kyllä tosi positiivista nähdä. Olen ollut iloinen heidän puolestaan, että he ovat pelanneet noin mahtavan kauden. Toivottavasti kausi jatkuu heillä vielä pitkään, Björninen kertoo Leijonien maajoukkueleiriltä.

– On ollut kyllä ilo huomata, että siellä on tehty mahtavaa työtä jo pidemmän aikaa ja onhan tuo neljän joukkoon pääseminen upea juttu.

Ilves-Pelicans-välieräsarjan 6. ottelu torstaina C Moressa kello 18.00 alkaen. Kamppailua isännöi Pelicans Lahdessa.

Lue myös:

    Uusimmat