Leuat loksauttava merkkipaalu meni rikki helmikuussa: Näin monta autoa Mercedes-Benz on valmistanut koko historiansa aikana

Näin Mersuja maalataan Uudenkaupungin autotehtaalla 3:14
Kurkista Valmet Automotiven eli tuttavallisemmin Uudenkaupungin autotehtaan maalaamoon.

Saksalaisjätti Mercedes-Benz on valmistanut historiansa aikana yli 50 miljoonaa autoa. Merkkipaalu meni rikki helmikuussa.

Autojätti Mercedes-Benzin tuotantolinjalta valmistui helmikuun alkupuolella yhtiön viideskymmenesmiljoonas auto.

Maagista rajaa ei Stuttgartissa sijaitsevassa ja viime syksynä avatussa Factory 56:ssa rikottu millään karvalakkimallin A-sarjalaisella, vaan asiaankuuluvasti Mercedes-Maybachin S-sarjalaisella eli konsernin ylellisimmällä edustusautolla. Ja miten sattuikaan, kyseessä oli ensimmäinen uusi S-sarjan Maybach.

– Mercedes-Benz on aina ollut synonyymi luksukselle. Siitä syystä olen erittäin ylpeä merkkipaalustamme. 50 miljoonaa valmistettua autoa on merkittävä rajapyykki yhtiömme historiassa ja valtaisa saavutus tiimiltämme. Haluan kiittää kaikkia kollegoitamme tuotantolaitoksissa ympäri maailman heidän työstään sekä omistautumisestaan, Mercedes-Benzin tuotannosta ja toimitusketjusta vastaava johtaja Jörg Burzer hehkutti valmistajan tiedotteessa.

50 miljoonaan tuotettuun autoon on laskettu Mercedes-Benzin, Mercedes-AMG:n ja Mercedes-Maybachin lisäksi myös Smart-brändin alaiset autot.

Mercedes-Benzejä valmistetaan parissakymmenessä maassa – myös Suomessa.

Lähde: Mercedes-Benz

Lue myös:

    Uusimmat