Mainos

Leskenlehti, valkovuokko, sieltä ne tulevat: Pitkä ennuste lupaa lämmintä – vappu vielä epävarma

Tuore kuukausiennuste lupaa varsin tyypillistä kevätsäätä koko maahan. Luvassa on niin sateita kuin kauniita aurinkoisia kevätpäiviä.

Kevään eteneminen on lähipäivinä rivakkaa. Tuoreesta kuukausiennusteesta selviää, että ensi viikolla Suomessa näyttäisi olevan keskimääräistä aurinkoisempaa ja Etelä-Suomessa myös keskimääräistä lämpimämpää.

– Sadealueiden reitti näyttäisi kulkevan Englannista Suomen eteläpuolelta Baltiaan, MTV:n meteorologi Pekka Pouta sanoo.

Kuun puolivälissä sadealuiden reitti on vähän pohjoisempana ja sadealueet ulottuvat useammin Etelä-Suomeen.

– Siis vähän pilvisempi ja sateisempi viikko etelässä, pohjoisessa ollaan lähellä keskiarvoja, Pouta linjaa.

Huhtikuun viimeisen viikon ja vapun sää on vielä varsin epämääräinen. Sadealueiden reitti Baltiaan on ehkä katkeamassa. Viikko näyttää etelässä ehkä vähän keskimääräistä lämpimämmältä. Sateet pyörivät Pohjois-Ranskasta Ruotsiin ulottuvalla alueella.

Toukokuu alkaa kuitenkin erilaisissa merkeissä. Länsi-Euroopan ylle yrittää muodostua laaja korkeapaineen alue. Suomessa tämä tarkoittaa ilmavirtausta lännen ja pohjoisen väliltä.

– Eli aika aurinkoista ja kylmiä öitä. Lämpötilat näyttävät aika keskimääräisiltä, mutta jos tuuli puhaltaa välillä kunnolla kölivuoriston yli Föhn on mahdollinen. Pohjoisempi virtaus on selvästi kylmempi ja eikä silloin räntäkuurotkaan ole poissuljettuja, Pouta sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja