Lentomatkustajien määrä putosi rajusti viime vuoden aikana – Finavia: "Vuoden mittaan kävi selväksi, että tilanne ei tule muuttumaan kovin nopeasti"

7:11
Katso myös video: Laajat koronatestaukset käynnistyivät Helsinki-Vantaan lentoasemalla – MTV Uutiset Live vieraili paikan päällä tutustumassa, miten testaukset toteutetaan.

Finavia kertoo, että matkustajamäärä sen lentoasemilla putosi 20 miljoonalla viime vuonna.

Määrä laski 75 prosenttiyksikköä koko maassa verrattuna vuoteen 2019.

Vuonna 2020 Helsinki-Vantaalta matkusti yhteensä viisi miljoonaa matkustajaa, joista neljä miljoonaa oli kansainvälisiä matkailijoita. Määrä on ennätyksellisen alhainen: Matkustajamäärä Helsinki-Vantaalla putosi edellisvuodesta yhteensä 77 prosenttia.

– Vuosi 2020 alkoi lentomatkailussa normaaliin tapaan hyvinkin vilkkaana. Tammi-helmikuussa näimme matkailijoiden määrissä vielä kahden prosentin nousua. Maaliskuussa maailmanlaajuinen koronapandemia keskeytti lentomatkustuksen kasvun ja matkustusmäärät romahtivat. Vuoden mittaan kävi selväksi, että tilanne ei tule muuttumaan kovin nopeasti, kertoo Finavian myynnistä ja reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.  

Finavia katsoo kuitenkin toiveikkaana tulevaisuuteen.

– Uskomme vahvasti, että matkustaminen lähtee jälleen nousuun, kun korona saadaan maailmanlaajuisesti hallintaan. Tässä tilanteessa keskitymme turvallisen ja sujuvan matkustamisen varmistamiseen sekä Helsinki-Vantaan investointiohjelman loppuunsaattamiseen, kertoo Vuori. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja