Finavian johtaja lyö tiskiin tuskaisat luvut: "Helsinki-Vantaan asema lentoliikenteen solmukohtana uhattuna, tuhansien työpaikat vaarassa"

10:07
Suomen matkustusrajoitukset ovat tiukat – toimitusjohtaja Topi Manner: Kilpailijamme lentävät kaksinkertaisesti Finnairiin verrattuna

Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki on huolestunut Finavian lentoasemien matkustajamäärien romahduksesta.

Finavian mukaan sen lentoasemien matkustajamäärä väheni tämän vuoden syyskuussa 90 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

– Lentoalan ahdingolle ei näy loppua. Helsinki-Vantaan asema Aasian ja Euroopan välisen lentoliikenteen solmukohtana ja merkittävänä eurooppalaisena lentokenttänä on koronapandemian vuoksi vaarassa, toteaa Mäki. 

Mäki jatkaa, että vuosi sitten Finavian lentoasemilta oli 200 suoraa lentokohdetta eri puolille maailmaa. Nyt kentät ovat hiljentyneet, ja tällä hetkellä Suomen ja Euroopan välillä on käytännössä vain yksi vapaan matkustuksen maa.

– Valitettavasti lentoliikenteen elpyminen laahaa muuta Eurooppaa huomattavasti jäljessä, Mäki kommentoi.

Helsinki-Vantaan kansainvälisten vaihtomatkustajien määrä laski peräti 95 prosenttia viime vuoden syyskuuhun verrattuna.

Finavian mukaan vaihtomatkustuksella on iso merkitys suomalaisille, sillä jokainen vaihtomatkustaja tuo Suomeen tuloja ja työpaikkoja ja tuottaa lisää yhteyksiä sekä kotimaassa että ulkomaille.

– Helsinki-Vantaalla on töissä 20 000 ihmistä 1 500:n eri yrityksen palveluksessa. Heidän työpaikkansa ovat nyt uhattuina, Mäki sanoo huolestuneena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja