Mainos

Lentolippu Aasiaan syksyllä - Miten käy jos lentorajoitukset iskevät?

Moni Aasiaan syksyllä suuntaava, jo lentolipun hankkinut Finnairin asiakas pohtii, miten oman lennon käy, jos Venäjän väläyttelemät lentorajoitukset tulisivat voimaan.

Venäläislehdistön mukaan Venäjä voi asettaa rajoituksia tai kiellon eurooppalaisten lentoyhtiöiden Siperian ylittäville lennoille vastineena EU:n määräämille talouspakotteille.

Finnairilta kerrotaan, ettei yhtiö kommentoi asiaa, ennen kuin se saa virallista tietoa mahdollisista päätöksistä.

Yhtiöstä kuitenkin kerrotaan, että EU-lainsäädännön lentomatkustajan oikeuksissa on lentotilarajoituksia koskevia ehtoja.  Niin sanottuja vakiokorvauksia ei makseta lentotilarajoituksista aiheutuvista viivästyksistä. Tällaisiin tilanteisiin on omat sääntönsä.

–  Jos lentotilarajoitustilanne aiheuttaisi niin suuren muutoksen lennon aikatauluun, ettei asiakas halua matkustaa kyseessä olevalla lennolla tai hänelle mahdollisesti tarjotulla uudelleenreitityksellä, asiakas voi perua lentonsa ja saa sitten hyvityksen lipun hinnasta, mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist Finnairilta sanoo.

Lipun hintaa ei siis makseta automaattisesti takaisin, vaan vain siinä tapauksessa, että asiakas ei halua lippua uudelleen reititetylle lennolle.

– Aina, jos joudumme perumaan lennon, asiakkaalle tarjotaan ensin uudelleenreititystä, ja asiakas voi sitten valita ottaako hän uudelleenreitityksen vai haluaako lipun hinnan takaisin, Tallqvist jatkaa.

 

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.