Lentokone pudotti polttoainetta koulun leikkikentälle Yhdysvalloissa – ennen hätälaskua tehty ratkaisu aiheutti 20 lapselle vammoja

Yhdysvalloissa Los Angelesissa 20 lasta ja useita aikuisia on saanut lieviä vammoja lentokoneen pudotettua polttoainetta koulun leikkikentälle.

Mekaanisista ongelmista kärsinyt Delta-yhtiön kone oli noussut ilmaan Los Angelesin lentokentältä eilen aamupäivällä paikallista aikaa. Shanghaihin matkalla ollut kone joutui kuitenkin kääntymään nopeasti takaisin moottorivian takia.

Kone pääsi laskeutumaan turvallisesti, mutta ennen laskeutumistaan se tyhjensi polttoaineensa, joka levisi muun muassa losangelesilaisen Park Avenue Elementary -alakoulun pihalle.

Pelastusviranomaiset kertoivat noin 20 lapsen ja 11 aikuisen saaneen vammoja, kuten ihoärsytystä ja hengitysongelmia. Loukkaantuneita hoidettiin tapahtumapaikalla, eikä ketään jouduttu kuljettamaan sairaalahoitoon.

Deltan lausunnon mukaan koneen polttoaine päästettiin ulos, jotta kone saattoi laskeutua turvallisesti. Yhdysvaltain ilmailuviranomainen tutkii tapausta ja muistuttaa, että polttoaineen päästämiseen on määritetty tarkat ohjeet.

Lue myös:

    Uusimmat