Lentäjän ystävällä oli radioyhteys Uumajassa pudonneeseen koneeseen: Kuuli laskuvarjohyppääjien valmistautuvan hyppyyn – sitten tuli hiljaisuus

MTV Uutiset tavoitti Uumajan lentoturman silminnäkijän 1:31

Ruotsissa eilen tapahtuneen traagisen pienkoneturman syy on yhä arvailujen varassa. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan turmakonetta lensi yleensä toinen pilotti.

Pilotti kertoo lehdelle nousseensa Uumajan kentällä toiseen koneeseen. Viimeseksi hän vilkutti maahansyöksyneessä koneessa olleille kavereilleen.

Laskuvarjohyppäämään valmistautuneiden ystävien kone lähti toiseen suuntaan, lehden haastatteleman pilotin kone toiseen. 

Aftonbladetin mukaan viimeinen asia, minkä pilotti kuuli oman koneensa radiosta ole, että toiset valmistautuivat hyppyyn. Sen jälkeen tuli hiljaisuus.

– Ajattelin, että nyt he ovat matkalla, lentäjä kertoo.

Koneessa oli yhdeksän hyppääjää. Kaikki kuolivat, kun kone syöksyi metsäiseen saareen Uumajan lähistöllä.

Nimettömänä pysyttelevän pilotin mukaan noin vajaan tunnin kuluttua häntä pyydettiin onnettomuuspaikalle Stor Sandskärin saarelle. Siellä hän näki, että kone oli pudonnut. Tunnuksista kävi heti ilmi, että kyseessä on hänen ystäviensä kone.

– Tuntui hyvin surrealistiselta. Äsken he olivat neljän kilometrin korkeudessa, ja nyt sanotaan, että lento on pudonnut. Vaikea käsittää.

Turman syystä ei ole tietoa.

Lentoasiantuntija arvioi ruotsalaismedian haastattelussa, että koneen painopiste on todennäköisesti muuttunut äkillisesti ilmassa, jonka seurauksena kone on kääntynyt syöksyyn.

Yksi syy koneen painopisteen äkilliseen muutokseen voi olla matkustajien liikkuminen lentokoneen sisällä tai esimerkiksi laskuvarjonhyppääjän hyppääminen pois koneesta.


Lue myös:

    Uusimmat