16-vuotias silminnäkijä kuvasi Uumajan järkyttävän pienkoneturman – "Koneesta puuttui yksi siipi ja kone oli kuin syöksykierteessä"

MTV Uutiset tavoitti Uumajan lentoturman silminnäkijän 1:31

Ruotsissa tutkitaan päivällä Uumajassa tapahtunutta pienkoneturmaa, jossa kuoli yhdeksän ihmistä.

Laskuvarjohyppääjiä kuljettanut kone putosi lennon nousuvaiheessa saarelle, joka sijaitsee kahden kilometrin päässä Uumajan lentokentältä. Kone syöksyi suoraan alas nokka edellä.

– Asun lähellä lentokenttää ja kuulen usein koneiden nousevan ja laskevan. Tämä ääni oli todella kova ja juoksin ulos puhelin mukanani ja ryhdyin kuvaamaan. Näin, että se on lentokone, ja tässä käy huonosti, MTV Uutisten tavoittama silminnäkijä Axel Pettersson kuvailee.

– Koneesta puuttui yksi siipi ja kone oli kuin syöksykierteessä.

Turman syystä ei vielä tietoa

Kone lähti Uumajan lentokentältä Ruotsin aikaa puoli kahdelta iltapäivällä ja lennonjohto sai ilmoituksen onnettomuudesta pian kahden jälkeen. Turman syystä ei ollut tietoa, STT kertoo.

Pelastusviranomaisten mukaan kone syöksyi Uumajanjoessa olevalle saarelle, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä kaupungin lentokentältä.

Koneen kappaleet ovat viranomaisten mukaan pudonneet vaikeakulkuiseen maastoon, ja poliisi eristi laajan alueen etsintöjen ajaksi. Uumajan kautta kulkeva junaliikenne korvattiin etsintöjen ajaksi busseilla. Poliisi pyysi paikallisia asukkaita ilmoittamaan, jos löytävät maastosta turmakoneen osia.

Lue myös:

    Uusimmat