Lemmikit jäivät Dorian-myrskyn armoille Bahamalla – vapaaehtoiset pelastavat koiria tuhon keskeltä: "En pysty kuvittelemaan, mitä ne ovat joutuneet kokemaan"

Yli 50 ihmistä on kuollut ja noin 1 300 on kateissa hirmumyrsky Dorianin jäljiltä. Myrskystä ovat kärsineet myös eläimet. Selviytyjät etsivät nyt myös rakkaita lemmikeitään, jotka jäivät myrskyn silmään.

Koiranomistaja Kathleen Gartlan palasi Dorian-hirmumyrskyn jyräämään Marsh Harbor -pikkukaupunkiin vapaaehtoisen pelastusryhmän saattelemana. Tavoitteena on etsiä rakkaat lemmikit, jotka jäivät oman onnensa nojaan. Tapauksesta uutisoi CNN.

– Olin soitellut ympäriinsä pyytäen ihmisiltä apua vaikka kuinka kauan, Gartlan kertoo.

"Aiomme mennä takaisin useita kertoja"

Viimein eläintenpelastusjärjestö Big Dog Ranch Rescue vastasi avunpyyntöön. Lahjoitusvaroin järjestetty lento laskeutui onnistuneesti Bahaman Abacosaarelle eilen. Bahamaa lähestyvä myrskyisä viikonloppusää pysäytti kuitenkin etsinnät lyhyeen.

– Siellä todella monet koirat kulkevat kaduilla pannat kaulassaan, ja me aiomme mennä takaisin useita kertoja. Toivoimme, että meillä olisi ollut enemmän aikaa tänään, sanoo järjestön perustanut Lauree Simmons.

– En pysty kuvittelemaan, mitä ne [koirat] ovat joutuneet kokemaan. Sanat eivät riitä, tämä on kertakaikkisen kamalaa, Simmons jatkaa.

"Kuin pommi olisi räjäyttänyt paikan tunnistamattomaksi"

Vapaaehtoiset eivät kuitenkaan palanneet tyhjin käsin, vaan useita koiria pystyttiin pelastamaan. Koirat aiotaan saattaa yhteen paikalta evakuoitujen omistajiensa kanssa.

– Ymmärrän, että ihmiset olivat kauhuissaan. On kuin pommi olisi räjäyttänyt paikan tunnistamattomaksi. Todella surullista, Simmons toteaa.

Pelastettujen koirien joukkossa oli myös kaksi Gartlanin koiraa. Kolmas hänen koiristaan pakeni pelästyneenä.

– He aikovat mennä takaisin. Saamme sen kyllä kiinni, Gartlan sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat