Leiskuvia värejä ja harmoniaa

Erilaisten kulttuurityylien vaikutus sisustuksessa antaa kodille pirteää lisäilmettä. Kodin sisustuksessa voidaan yhdistää muun muassa perinteistä itämaista tyylisuuntausta luovasti moderniin eurooppalaiseen suuntaukseen.

Skandinaavisen vaaleisiin sisustusratkaisuihin sopivat mainiosti muiden kulttuurityylien voimakkaammat värit ja dramaattisemmat muotoratkaisut. Esimerkiksi intialaiset tai indonesialaiset patsaat, värikkäät tekstiilit sekä erilaiset kauniit koriste-esineet tuovat kodinilmeeseen dramatiikkaa.

Kiehtovat Kaukoidän kulttuurit


Aasialainen sisustustyyli on vallannut monet pohjoismaalaiset kodit. Kodeista halutaan luoda persoonallisia ja rauhallisia paikkoja. Aasialaiselle tyylille on ominaista harmonia, luonnollisuus sekä kaiken kattava tasapaino. Itämainen tyyli vetoaa skandinaaviseen sisustajaan muun muassa selkeydellään sekä meille hyvin tutulla askeettisuudellaan.Kaupoista löytyy sisustajalle runsaasti valinnanvaraa, muun muassa erilaisia vankkoja tummia tai punaisia puukaappeja sekä muita itämaistyylisiä huonekaluja. Valikoimissa on myös kauniita teeastiastoja sekä näyttäviä orkideoita ja bambukasveja.


Mikäli haluaa sisustaa kotinsa aasialaistyylisillä huonekaluilla, on hyvä muistaa, että niille on varattava riittävästi tilaa. Monet itämaistyyliset kaapit ja lipastot ovat hyvin kookkaita ja massiivisia.

Uskonnolliset symbolit ja patsaat


Useaan eri kulttuuriin kuuluvat olennaisesti erilaiset uskonnolliset symbolit ja patsaat. Meille pohjoismaalaisille esineillä ei ole samanlaista arvoa, mutta ne ovat erittäin näyttäviä ja tuovat sisustukseen salaperäisyyttä.


Monet naamiot sekä patsaat ovat hyvin tummasävyisiä, joten ne tuovat myös kontrastia muuten vaaleavoittoiseen kotiin. Esimerkiksi vaalealle seinälle ripustettu afrikkalainen naamio on hyvin dramaattisen, ellei jopa hieman pelottavannäköinen.

Intialaisia hehkuvia värejä


Intialaiselle tyylille on hyvin ominaista runsas tekstiilien kirjo, näyttävät kirjailut sekä hehkuvat värit. Väreissä ei todellakaan säästellä, vaan niin tyynyt, peitteet kuin myös pöytäliinat loistavat eri sateenkaaren väreissä. Kauniit hehkuvat värit sopivat erinomaisesti pelkistettyyn pohjoismaalaiseen tyyliin.


Intialainen muotokieli on myös hyvin runsasta sekä koristeellista. Näin ollen intialaiset huonekalut sekä koriste-esineet toimivat näyttävänä vastakohtana nykyaikaiselle skandinaaviselle muotoilulle.

Teksti: Johanna Tamminen/ Mediafocus
Kuvat: Batavia, Indiska

Lue myös:

    Uusimmat