Leirintäalueen juhannussääntö: Alle 30-vuotiailta pääsy kielletty

Tammisaaressa sijaitseva Ormnäs Camping -leirintäalue kieltää juhannusjuhlat alle 30-vuotiailta.

Tammisaaressa sijaitseva Ormnäs Camping on jo vuosien ajan kieltänyt pääsyn juhannusjuhliin alle 30-vuotiailta. Ensimmäinen nuorisolta kielletty juhannus vietettiin vuonna 2008.

Pieni leirintäalue sijaitsee Hagenin luonnonpuiston vieressä. Leirintäalueella kuitenkin huomattiin, että luonto ja muut ihmiset kärsivät liikaa nuorison juhlatyylistä. Järjestysmiehet olivat kädet täynnä töitä ja leirintäalueella huomattiin, ettei pieni alue kestä nuorison juhlia. Ormnäs Campingin Niklas Björkqvistinmukaan paikka sai aikanaan joka juhannus niin kovaa kyytiä, että kesti kuukausia saada se kuntoon. Eikö sitten yli 30-vuotiailla tapahdu ylilyöntejä juhannuksena?

– Se voi olla ongelma ja niin voi tapahtua tietysti, mutta viimevuodet ovat menneet hyvin, vakuuttaa Niklas Björkqvist.

Perheet ja pariskunnat ovat kohderyhmää

Leirintäalueen juhannuksessa on enemmänkin kyse normaalista kesäviikonlopusta, kuin railakkaasta juhannusjuhlasta. Perjantai-iltana tosin tanssitaan juhannustanssit. Nykyään useimmat karavaanarit tietävät ikärajasta, ja kysyntää on juhannuksena enemmän kuin normaaliviikonloppuna.

Ormnäs Campingin kohderyhmä ovat lähinnä pariskunnat ja perheet. Björkqvistin mukaan poikkeuksen voisi tehdä alle 30-vuotiaan perheen kanssa, mutta kaveriporukalle tie nousisi pystyyn. Läheltä löytyy kuitenkin nuorison suosima paikka, Hanko.

– Jos paikalle tulee nuori perhe, jossa vanhemmat ovat alle 30-vuotiaita, päästämme heidät tietenkin sisään.

Juhannuksena 2013 ennakkovarauksilla tehdyt mökit ovat täyteen varattuja. Karavaanipaikoille pääsee saapumisjärjestyksessä. Björkqvist arvelee, että suurin piikki saapumisessa tapahtuu perjantaipäivän aikana.

Lue myös:

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuvat: Colourbox, Ormnäs Camping

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja