Mainos

Leipää taikinajuuresta

Haluaisin ohjeen leipäjuurelle! Kiitos etukäteen. Maria

Hei Maria!
Liitteessä on leipäjuuren ohje. Ja tarinaa rukiisen leivän teosta itse.
Ystävällisin terveisin, Arja Savela

Perinteinen hapanleipä Arjan tapaan

Käytä valmista taikinajuurta tai tee taikinanjuuri itse.

  • Taikinajuuri:
  • 3 hapankorppua
  • 7 dl vettä
  • nokare hiivaa (10 g)
  • 300 g ruisjauhoja

Anna juuren käydä kaksi vuorokautta.

  • n. 10–15 g hiivaa
  • 1-2 rkl suolaa
  • n. 800 g ruisjauhoja

Lisää juureen hieman hiivaa, suolaa ja jauhot hyvin vaivaten. Nostata kaksinkertaiseksi. Leivo leiviksi ja kohota uudelleen, lähes kaksinkertaisiksi. Jätä leipien pintaan jauhoa ja paista höyryävässä uunissa, jotta saat kauniin pinnan leivälle.

HUOM! Paras ja helpoin tulos tulee aidolla juurella. Taikinajuuren voi löytää pakasteena erittäin hyvin varustelluista kaupoista. Mutta parasta olisi, jos aidon juuren voisi saada esim. naapurin tädiltä tai emännältä. Vahva oikeahappoinen puhdas juuri on hyvän ruisleivän maun salaisuus.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.