Haluaisin ohjeen leipäjuurelle! Kiitos etukäteen. Maria
Hei Maria!
Liitteessä on leipäjuuren ohje. Ja tarinaa rukiisen leivän teosta itse.
Ystävällisin terveisin, Arja Savela
Perinteinen hapanleipä Arjan tapaan
Käytä valmista taikinajuurta tai tee taikinanjuuri itse.
- Taikinajuuri:
- 3 hapankorppua
- 7 dl vettä
- nokare hiivaa (10 g)
- 300 g ruisjauhoja
Anna juuren käydä kaksi vuorokautta.
- n. 10–15 g hiivaa
- 1-2 rkl suolaa
- n. 800 g ruisjauhoja
Lisää juureen hieman hiivaa, suolaa ja jauhot hyvin vaivaten. Nostata kaksinkertaiseksi. Leivo leiviksi ja kohota uudelleen, lähes kaksinkertaisiksi. Jätä leipien pintaan jauhoa ja paista höyryävässä uunissa, jotta saat kauniin pinnan leivälle.
HUOM! Paras ja helpoin tulos tulee aidolla juurella. Taikinajuuren voi löytää pakasteena erittäin hyvin varustelluista kaupoista. Mutta parasta olisi, jos aidon juuren voisi saada esim. naapurin tädiltä tai emännältä. Vahva oikeahappoinen puhdas juuri on hyvän ruisleivän maun salaisuus.