Leipä vai jälkiruoka – kumpi laihduttajan kannattaa valita?

Oletko koskaan joutunut pohtimaan ravintolassa, sorrutko herkulliseen leipään vai makeaan jälkiruokaan? Asiantuntijan mielestä jälkimmäinen on parempi vaihtoehto.

Asiantuntijat kehottavat usein valitsemaan vain yhden herkun ravintolaillallisella: joko helpotat kiljuvaa nälkää ennen ateriaa pöytään kannetulla lämpimällä ja huumaavan tuoksuisella leivällä tai sitten valitset jotain jälkiruokalistalta. Mutta kumpi vaihtoehto onkaan parempi painonpudottajalle?

The Small Change Diet -kirjan kirjoittanut ravintoasiantuntija Keri Gans suosittelee jälkiruokaa. Se ehkä kuulostaa oudolta, sillä täysjyväleipä voi olla hyväksikin, kun taas jälkiruoka on täynnä tyhjiä kilokaloreita. Siitä huolimatta Gansin valinta on makea herkku aterian jälkeen eikä hiilihydraattiannos ennen ateriaa.

– Monen ihmisen makeanhammasta kolottaa eivätkä he ole kylläisiä aterian jälkeen ennen kuin tuo makea kolo on täytetty, Gans perustelee Women's Health -sivustolla.

– Jos siis jätät jälkiruoan väliin, olosi ei todennäköisesti ole kylläinen ja kun menet kotiin, napostelet keksejä ennen nukkumaanmenoa – mikä tarkoittaa sitä, että tulit syöneeksi sekä leipäkorin että jälkiruoan.

Muista kuitenkin, että vaikka valitsetkin jälkiruoan, ei herkkuaterian jälkeen kannata mässäillä kaikista runsaskalorisimmalla suklaajälkiruoalla.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat