Mainos

Leikkuulauta kuhisee bakteereja – näin pidät sen puhtaana!

Tiesitkö, että yksi kodin pahimpia bakteeripesäkkeitä on jatkuvasti ruoanlaitossa käytettävä leikkuulauta? Se on kuitenkin helppo pitää puhtaana, kunhan muistaa pienet mutta sitäkin tärkeämmät asiat.

Tiesitkö, että leikkuulauta voi kuhista bakteereja, etenkin jos sillä leikataan useaa eri ruoka-ainetta? Näillä vinkeillä pidät turhat pöpöt loitolla.

Puhdista säännöllisesti

Puhdista leikkuulauta huolellisesti jokaisen käytön jälkeen. Se on hyvä käsitellä silloin tällöin myös desinfioivalla puhdistusaineella – esimerkiksi sitruunalla pyyhkiminen vähentää bakteereja huomattavasti.

Valitse puuta

Puu usein öljyttynä korjaa itse itseään, jolloin leikkuulautaan ilmestyneet lovet eivät muutu bakteeripesäkkeiksi. Jos valitset muovisen laudan, pese se astianpesukoneessa.

Leikkaa liha erillisellä laudalla

Etenkin liha ja kala on leikattava omilla laudoillaan, jotta niiden bakteerit eivät leviä kasviksiin. Myös kasviksille ja leivälle on hyvä varata omat leikkuulautansa.

Pese myös kädet säännöllisesti

Pese aina kätesi ennen ruoanlaittoa, jotta et turhaan levitä bakteereja.

Lähde: Evira – Niksejä ja neuvoja turvalliseen ruoanlaittoon

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.