Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Leikkuulauta kuhisee bakteereja – näin pidät sen puhtaana!

Lihaa ja kasviksia tulee käsitellä erillisillä leikkuulaudoilla.
Lihaa ja kasviksia tulee käsitellä erillisillä leikkuulaudoilla.Colourbox
Julkaistu 20.09.2012 15:09(Päivitetty 30.08.2013 13:58)

Tiesitkö, että yksi kodin pahimpia bakteeripesäkkeitä on jatkuvasti ruoanlaitossa käytettävä leikkuulauta? Se on kuitenkin helppo pitää puhtaana, kunhan muistaa pienet mutta sitäkin tärkeämmät asiat.

Tiesitkö, että leikkuulauta voi kuhista bakteereja, etenkin jos sillä leikataan useaa eri ruoka-ainetta? Näillä vinkeillä pidät turhat pöpöt loitolla.

Puhdista säännöllisesti

Puhdista leikkuulauta huolellisesti jokaisen käytön jälkeen. Se on hyvä käsitellä silloin tällöin myös desinfioivalla puhdistusaineella – esimerkiksi sitruunalla pyyhkiminen vähentää bakteereja huomattavasti.

Valitse puuta

Puu usein öljyttynä korjaa itse itseään, jolloin leikkuulautaan ilmestyneet lovet eivät muutu bakteeripesäkkeiksi. Jos valitset muovisen laudan, pese se astianpesukoneessa.

Leikkaa liha erillisellä laudalla

Etenkin liha ja kala on leikattava omilla laudoillaan, jotta niiden bakteerit eivät leviä kasviksiin. Myös kasviksille ja leivälle on hyvä varata omat leikkuulautansa.

Pese myös kädet säännöllisesti

Pese aina kätesi ennen ruoanlaittoa, jotta et turhaan levitä bakteereja.

Lähde: Evira – Niksejä ja neuvoja turvalliseen ruoanlaittoon

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mausteMiten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö? Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoaParas salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!

  • 17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa