Leijonista tuttu huippuhyökkääjä tunnustaa jännittävänsä, kun työpaikkaa ei ole – Kai Suikkanen rikkoi hiljaisuuden

1:59
Korona iskemässä kovaa myös SHL:ään – suomalaistähdet kommentoivat Ruotsin huippusarjan tilaa Tulosruudussa 16. syyskuuta.

Pekka Jormakka on yksi monista nimekkäistä jääkiekkoilijoista, jotka ovat vielä ilman sopimusta, vaikka esimerkiksi KHL-kausi on jo polkaistu käyntiin. 

Pekka Jormakka, 30, on ajamassa harjoituksiin, kun hän vastaa MTV Urheilun soittoon. Huippupelaaja on pitänyt huolta kunnostaan, vaikka hänellä ei ole työpaikkaa ja uran seuraava askel on vielä pimennossa. 

Moni pelaaja on samassa asemassa, kun koronapandemia jyllää edelleen ympäri maailmaa ja urheiluseurat taistelevat epävarmuudessa talouskurimusta vastaan. 

– Tässä alkaa vähän jännittää, kun syyskuu alkaa olla kohta lopussa, eikä ole diiliä vieläkään mihinkään. En ihan odottanut tällaista, Jormakka tunnustaa ja toteaa, että "aika hiljaista on ollut". 

– Suikkasen "Kaitsu" soitti, että tule tänne Itävaltaan treenaamaan ja pelaamaan alkukausi ennen kuin löydät mitään parempaa. Pitää sitäkin vielä pohdiskella, mitään päätöstä en ole tehnyt.

Kai Suikkanen valmentaa Dornbirner EC:tä IceHL-liigassa, joka tunnettiin vielä viime kaudella EBEL-liigana. Kyseessä on Itävallan korkein sarjataso, jossa on mukana joukkueita myös Italiasta, Slovakiasta ja Unkarista. 

Vaikka kyseinen sarja on nostanut profiiliaan esimerkiksi CHL:ssä, Jormakan puheista voi aistia, että jyväskyläislähtöisen hyökkääjän tavoitteet ovat vielä tässä vaiheessa uraa korkeammalla. 

"Taidot ovat vielä tallella"

Jormakka pelasi viime kauden KHL:n Vitjazissa, jossa hän merkkautti 48 ottelussa kelpo tehot 12+9=21. Tätä ennen hän pelasi neljä vuotta Jokereissa summaamalla jokaisella kaudella 20-30 tehopistettä.

Leijonista vyöllä on MM-hopea keväältä 2014. 

Alkaako pian on olla käsillä tilanne, että Jormakalle kelpaa lähes mikä tahansa sopimus, jotta pelituntuma ja -kunto pysyvät yllä?

– Jossain vaiheessa sitäkin vaihtoehtoa pitää varmasti alkaa miettiä, mutta sen verran luotan vielä pelitaitoihini, että luulisi jostain huippusarjasta löytyvän pelipaikka. Taidot ovat vielä tallella, ja olen pitänyt itseni kunnossa, Jormakka summaa. 

– Luulen, että sitten kun sarjat pyörähtävät käyntiin – jos pyörähtävät – niin sitten varmaan aukeaa jotain. 

Huippusarjoista Ruotsin SHL käynnistyy tulevana lauantaina, kotimainen SM-liiga 1. lokakuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja