Leijonille niukka voitto Tshekistä – olympiavoittaja napautti ratkaisun voittomaalikisassa

Tshekin turnauksen avausottelussa Leijonat niisti isänniltä voiton voittomaalikisassa lukemin 2–1.

Avauserässä Teemu Hartikainen pamautti Leijonat ylivoimalla 1–0-johtoon. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin näissä lukemissa.

Tshekki sai järjestettyä tasoitusmaalin toisen erän viimeisellä minuutilla, kun Jiri Cernoch kuittasi ylivoimamaalit ja tilanteen tasoihin.

Kolmannen erän ollessa maaliton ratkaisu siirtyi jatkoajalle, joka sekään ei tuonut ratkaisua. Voittomaalikilpailussa ratkaisun avaimet löytyivät lopulta Sakari Mannisen taskusta. Mies napautti kiekon aivan yläriman alle ja näin Leijonille voitto plakkariin.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina päiväottelulla Venäjän korvannutta Itävaltaa vastaan.