Leijonilla paljon jännitettävää tiistai-illassa! Puolivälieriin ehdolla kolme vastustajaa – jopa väkivahva Venäjä vielä tarjolla

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti MM-kisojen alkulohkon pelissään Kanadan 3-2-lukemin voittolaukauksien jälkeen. Leijonien tuleva puolivälierävastustaja on vielä selvästi pimeän peitossa.

Se on kuitenkin varmaa, että Leijonat tulee olemaan oman lohkonsa ykkönen tai kakkonen. Mikäli Yhdysvallat menettää pisteitä Italialle, voittaa Suomi lohkonsa. Silloin vastustajaksi puolivälieriin tulee joko Slovakia tai Tshekki. 

Venäjä iski voittomaalin Tshekkiä vastaan vain 19 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Jos Tshekki voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, nousee se Slovakian ohi lohkon kolmanneksi. Jatkoaikavoitto ei riitä Tshekille. Tässä tapauksessa Suomi kohtaa Slovakian puolivälierässä. Jos Slovakia voittaa Tshekin, kohtaa Leijonat Tshekin puolivälierässä. 

Ennakkokaavailuissa Yhdysvallat tulee kuitenkin ottamaan selvän voiton Italiasta, joten todennäköisemmin Suomi on lohkonsa kakkonen. Leijonien vastustajaksi ei voi tulla Sveitsi, sillä se tulee olemaan vähintään lohkonsa kakkonen. Venäjä, Slovakia ja Tshekki ovat vaihtoehdot Suomen vastustajaksi.

Venäjä kohtaa päätöspelissään Valko-Venäjän. Jos se voittaa ottelun, on se lohkonsa ykkönen. Mikäli se ottaa yhden pisteen ja Slovakia kolme pistettä Tshekkiä vastaan, on kärkikolmikko Venäjä, Sveitsi ja Slovakia tasapisteissä. Kaikki ovat voittaneet yhden keskinäisen ottelun, joten tuolloin keskinäisten pelien maaliero ratkaisee. 

Sveitsi kylvetti Slovakiaa MM-kisojen alkulohkossa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Slovakian maaliero keskinäisissä on 4-9, Venäjän 5-4 ja Sveitsin 9-5. Tässä tapauksessa järjestys olisi Sveitsi, Venäjä ja Slovakia. Suomi lohkokakkosena kohtaisi Slovakian. Jos Venäjä häviää ottelunsa varsinaisella peliajalla ja Slovakia voittaa Tshekin, on Suomen vastustaja Venäjä.

Jos Tshekki voittaa varsinaisella peliajalla Slovakian, nousee se lohkon kolmanneksi. Silloin Suomi kohtaisi Tshekin. 

Alla A-lohkon päätösottelut: 

16.15

Slovakia-Tshekki

C More Sport 1/cmore.fi

20.15

Venäjä-Valko-Venäjä

C More Sport 2/cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat