Leijonilla edessä huipputärkeä ottelu – Mikko Lehtonen penää käsijarrun vapauttamista: "Ollaan levätty nyt"

Leijonat kohtaa tiistai-iltana jääkiekon MM-turnauksen alkulohkon päätösottelussaan Tshekin. Leijonilla on ottelussa panoksena lohkovoitto, jonka saavuttaminen vaatisi voiton varsinaisella peliajalla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Yllä olevalta videolta näet Marko Anttilan kommentit Leijonien aamujäiden jälkeen.

Leijonien aamujäiltä poistui puolenpäivän kieppeillä rentoja urheilijoita. Sunnuntain totaalinen vapaapäivä ja kaksi välipäivää peleistä oli tehnyt tehtävänsä.

– Vähän hikoiltiin ja laitettiin kroppaa valmiiksi iltaa kohti, Mikko Lehtonen kuvaili aamujäiden ohjelmaa.

– Ollaan levätty nyt. Tässä oli huilipäivä ja eilen treenattiin ja mentiin Tshekki-peliä kohti. Energiaa pitäisi ainakin olla kaikilla. Tuntuu ihan hyvältä.

Illan otteluun omaa värinäänsä tuo Tshekin päävalmentajana oleva Kari Jalonen.

– "Kojo" koutsina on tuonut oman mausteensa. Varmasti tulee vähän taktisempi Tshekki kuin on aiemmin nähty, Lehtonen sanoo.

– Kuitenkin niillä on huippuyksilöitä joukkue täynnä ja paljon taitoa. Ne pitää pystyä puolustamaan pois, mutta kuitenkin hyökätä rohkeasti ja lähteä viemään peliä. Ei voi lähteä käsijarru päällä pelaamaan.

Toisen lohkon kiharaisen tilanteen vuoksi Leijonien puolivälierävastuksella spekuloiminen on ennen viimeisiä otteluita erittäin vaikeaa. Lohkon voittaminenkin saattaa tuoda vastaan ennakolta pahan vastuksen, kuten Kanadan. Suomen sijoitus omassa lohkossaan on Tshekki-ottelun tuloksesta riippuen ensimmäinen, toinen tai kolmas.

Lehtosen mukaan joukkue lähtee jäälle lohkovoitto mielessä.

– Se on ollut koko ajan tavoite, kun niin sanotut runkosarjan pelit ovat ohi. Meillä on hyvä mahdollisuus, kun se on omissa käsissä. Koetettaan hoitaa homma himaan.

Suomen ja Tshekin ottelu käynnistyy tiistai-iltana kello 20.20.



Lue myös:

    Uusimmat