Leijoniin saapuu kovan luokan NHL-tähtikaksikko – miten valmennusjohto ratkaisee kihelmöivän kysymyksen?

Dallas Starsin johto kertoi, että Esa Lindell saapuu Tampereelle vahvistamaan Suomen MM-joukkuetta. Vaikka Leijonat ei vielä keskiviikkoaamuun mennessä asiaa ollut vahvistanut, tieto tarkoittaa sitä, että Suomen joukkue on täynnä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonissa on vielä kaksi kisapaikkaa "leimaamatta". Miro Heiskasen saapuminen on kerrottu jo aiemmin, joten Esa Lindell vie viimeisen jäljellä olleen paikan. Näin olleen joukkueen mukana koko alkuturnauksen ollut hyökkääjä Markus Nurmelle ei ole luvassa paikkaa kokoonpanosta.

Suomella on Heiskasen ja Lindellin mukaantulon jälkeen rekisteröitynä 13 hyökkääjää ja yhdeksän puolustajaa. Näin ollen molemmilla osastoilla on yhden pelaajan "särkymävara". Kun NHL-vahvistuksia on spekuloitu, on oletettu, että mukaan tulisi yksi puolustaja ja yksi hyökkääjä, mutta nyt paikat täytetään siis puolustajilla.

C Moren asiantuntija Sami Kapanen myöntää, että valinta on hienoinen yllätys.

– Tietyllä tavalla kyllä, kun miettii pelaajamäärällisesti, mutta samanaikaisesti Suomen pelin kulmapala on aina puolustuspeli, Kapanen muistuttaa.

– Jos on mahdollista saada Esa Lindell Miro Heiskasen lisäksi kotijoukkueeseen niin minkä takia ei? Puhutaan sen tason pelaajasta että on syytä ottaa (mukaan). Nyt on tietysti positiivinen ongelma miten heitä peluutetaan, Kapanen sanoo.

Lindell pelasi MM-kisoissa 2015 ja 2016 ja on sen jälkeen noussut NHL:ssä luotettavaksi profiilipuolustajaksi. Sekä Heiskanen että Lindell tahkoavat seurajoukkueessaan Dallas Starsissa isoja minuutteja. Jukka Jalosen joukkueessa perinteisesti kahdeksan puolustajaa pelaa hyvin tasaisilla peliajoilla.

Ylälaidan videolla Kapanen käy läpi sitä, millaisia muutoksia kaksikon saapuminen tuo Leijonien peliin, ja pitäisikö NHL-tähtikaksikko pistää keskenään pakkipariksi. Yhdessä Heiskanen-Lindell olisi järisyttävä parivaljakko mihin tahansa joukkueeseen vaikka NHL:ssä, erikseen toisivat laajuutta koko puolustukseen.

Kapanen ennakoi samalla myös tämän illan Suomi-Ruotsi-peliä, jossa Lindell ja Heiskanen eivät vielä ole mukana.

Suomi-Ruotsi-ottelu tänään C Moressa klo 19.30 alkaen ja MTV3-kanavalla klo 20.00 alkaen. Ottelu alkaa klo 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat