NHL-seuran pomo vahvisti Leijonien panttaaman tiedon Esa Lindellistä – "Pelaa Suomen riveissä"

NHL-seura Dallas Starsin GM Jim Nill vahvisti tiedon siitä, että Esa Lindell on matkaamassa seurakaverinsa Miro Heiskasen tapaan Suomen MM-kisoihin Leijonien riveihin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Dallas Starsin GM eli seuran urheilupuolen johdosta vastaava Jim Nill puhui lehdistölle kauden päätteeksi annettavassa exit-haastattelussa. Nill kertoi odotetun tiedon puolustaja Esa Lindellistä.

– Miro Heiskanen on matkalla kisoihin, kuten on aiemmin uutisoitu. Esa Lindell pelaa Suomen riveissä, ja Jacob Peterson sai kutsun pelata Ruotsin joukkueessa, Nill kertasi.

Lindell on tullut tunnetuksi ääriluotettavana kahden suunnan puolustajana. Hän on Dallasin varakapteeni. 

Suomen maajoukkueen johto ei ole vielä tiedottanut Lindellin saapumisesta. Yhdysvaltalaistoimittaja Brien Rea kertoi tiistaina Lindellin olevan MM-kisoihin liittyvien pelaajien joukossa.

27-vuotiaan Lindellin saapuessa Leijoniin Suomella on MM-joukkueessaan peräti yhdeksän puolustajaa, joten pelaavasta kokoonpanosta putoaa yksi pakki pois.

Toistaiseksi seitsemäntenä puolustajana on MM-kisoissa pelannut Ville Pokka, mutta se ei vielä tarkoita välttämättä sitä, että hän olisi ensimmäisenä liipaisimella.

Lindellin passin leimaaminen tarkoittaa myös sitä, että Leijonissa varalla ollut hyökkääjä Markus Nurmi ei pääse osallistumaan MM-turnaukseen.

Lindellin saapumisaikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Heiskasen on kerrottu saapuvan Pohjois-Amerikasta Leijonien vahvuuteen Tampereelle torstaina.

Suomi kohtaa keskiviikkoiltana Ruotsin. Perjantaina ja lauantaina edessä ovat etukäteen heikommat vastustajat Iso-Britannia ja Itävalta.

Lue myös:

    Uusimmat