Leijonien yllätysnimi täräytti todellisen erikoisen Hämeenlinnassa – "Björkqvist vierestä sanoi, että pitäisikö kokeilla"

Leijonat otti perjantaina 4-3 jatkoaikavoiton Valko-Venäjästä Hämeenlinnassa käydystä harjoitusottelusta. Leijonien todellisesta erikoisuudesta vastasi puolustaja Casimir Jürgens, jonka 3-3-tasoitusmaali oli lopulta melkoinen oivallus.

Ottelun kolmannessa erässä Jürgens täräytti kiekon siniviivan takaa Valko-Venäjän verkkoon, ohi hölmistyneen maalivahdin Mihail Karnaukhovin.

– Katseltiin toisessa erässä, että kaverin maalivahti lähti aika paljon ennakoimaan päätykiekkoja. (Kasper) Björkqvist sanoi vierestä, että pitäisikö kokeilla. Sitten kiekko sattui sopivasti tulemaan eteen ja pakki oli sopivasti tiellä. Ajattelin, että määhän kokeilen, Jürgens kertasi osumaa MTV Sportille.

– Käänsin vähän ja sinne se meni, Jürgens hymyili.

23-vuotias puolustaja oli tehnyt A-maajoukkuedebyyttinsä torstaina Turussa. Ensimmäinen MM-leiriviikko päättyikin täten varsin mukavissa merkeissä.

– Aika hieno palkinto tuohon noin. Pystyi auttamaan joukkuetta ja onnistuttiin ottamaan voitto vielä jatkoajalla, Jürgens iloitsi.

Tällä kaudella Pelicansin riveissä suureen rooliin noussut Jürgens sai kokea heti kovia kansainvälisiä pelejä.

– Vastassa oli isoja ja vahvoja jätkiä. Kovaa sai kamppailla ja vääntää päädyssä. Fyysisyys oli ehkä isoin ero Liigaan, Jürgens mietti.

Leijonien kokoonpanossa Jürgens oli yksi lukuisista ensikertalaisista. Hän oli myös ehkäpä yllättävin tapaus nimilistan keskellä.

Maajoukkuekutsu pääsi yllättämään myös Jürgensin itsensä.

– Vasta paria päivää ennen itse kutsua tuli vihiä, että tämmöinen voisi olla kyseessä. Sitä ennen en osannut odottaa yhtään, Jürgens myönsi.

Maajoukkuekutsun yhteydessä samana päivänä Jürgens teki myös jatkosopimuksen Pelicansiin.

– Samaan syssyyn tuli. Ei siinä hirveästi juhlia pidetty, kun rupesin keskittymään tänne näin, Jürgens sanoi leveän hymyn kera maajoukkueympyröihin keskellä.

Jürgens nimenä on tuttu muun muassa mediaympyröistä, pitkäaikaisen toimijan Pepe Jürgensin myötä.

– Äidin pikkuserkkuhan se on. Kovasti koittaa antaa neuvoja, mutta välillä joutuu vähän suodattamaan niitä, Casimir naureskeli sukulaisestaan.  

Lue myös:

    Uusimmat