Leijonien World Cup -joukkueessa mieletön voimavara – "Upea seurata"

Jääkiekon MM-kisoissa loistaneet nuoret hyökkääjät Patrik Laine ja Sebastian Aho on valittu Suomen joukkueeseen jääkiekon World Cupiin.

Heidän lisäkseen joukkueeseen valittiin tänään maalivahti Mikko Koskinen, puolustajat Jyrki Jokipakka, Sami Lepistö ja Ville Pokka sekä hyökkääjä Erik Haula. Ensimmäiset 16 pelaajaa valittiin jo maaliskuun alussa.

- Nuoret ovat tuoneet uuden ilmeen, ja sitä on ollut upea seurata. Pakistossakin on neljä 1994 syntynyttä, päävalmentaja Lauri Marjamäki kuvaili suomalaisen jääkiekon nuorten esiinmarssia.

Yhteensä joukkueessa on peräti 13 pelaaja, jotka ovat syntyneet 90-luvulla. Heistä kahdeksan on vuonna 1994 tai myöhemmin syntyneitä. Kokeneemmat pelaajat ovat toki "soihdunkantajia", kuvaili Marjamäki.

- Mikko Koivu, Valtteri Filppula ja kumppanit kantavat sitä soihtua, ja nuorten on helppo tulla siihen joukkueeseen.

World Cupiin eli maailmancupiin osallistuu kahdeksan joukkuetta: Kanada, Yhdysvallat, Suomi, Venäjä, Tshekki, Ruotsi sekä Pohjois-Amerikan ja Euroopan joukkueet Team North America ja Team Europe.

Suomi pelaa samassa alkulohkossa Venäjän, Ruotsin ja Pohjois-Amerikan joukkueen kanssa. Suomen ensimmäinen ottelu on Pohjois-Amerikkaa vastaan 18. syyskuuta. Sitä ennen Suomi pelaa maaottelut Ruotsia vastaan Helsingissä 8. syyskuuta ja Göteborgissa 10. syyskuuta sekä Yhdysvaltoja vastaan Washingtonissa 13. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat